Güngören katliamında karar çıktı

/ Kaynak: DHA
Güngören katliamında karar çıktı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

İstanbul Güngören'de 17 kişi ve bir doğmamış bebeğin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin dava karara bağlandı.

Mahkeme 2 sanığa 18'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 1283 yıl hapisle cezalandırıldı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş ve Mehmet Salih Yanak katıldı. Duruşmada sanıklar ve avukatları tahliyelerini ve beraatlerini istediler. Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanıklar Nusret Tebiş ve Hüseyin Türeli'yi devletin birliğini bozmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Mahkeme iki sanığa ayrıca 17 kişiyi öldürmek suçundan da 17'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, anne karnındaki bebek için ise ceza vermedi. Mahkeme, olayda yaralanan 79 kişi için de sanıklara ayrı ayrı ceza verdi. Mahkeme sanıkları her yaralı için 16'şar yıl cezalandırdı. Sanıkların toplamda "Patlayıcı madde bulundurmak, olayda yaranan 79 kişiyi öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme" suçlarından 1283 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Sanıklar Ziya Kiraç ve Abdurrahman Oral'ı "PKK terör örgütü üyesi olmak" suçundan 12'şer yıl hapisle cezalandıran mahkeme sanık Şerafettin Kara'yı "Terör örgütüne yardım etmek ve ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından 11 yıl 3 ay hapse mahkum etti. Sanık Aydın Ağlar, "Terör örgütüne yardım etmekö suçundan 9 yıl hapisle cezalandırıldı. Tutuklu sanık Mehmet Salih Yanak da "Terör örgütüne üye olmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve sahte kimlik kullanmak" suçlarından 19 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. nbsp;Sanık Şaban Güneş, "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan 2 yıl 1 ay hapisle cezalandırılırken sanık Cihan Aydın, "Örgüte yardım etmek, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve sahte kimlik bulundurmakö suçlarından 15 yıl 9 ay hapse mahkum edildi. Cevat Aydın, "Terör örgütü üyesi olmak ve ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından beraat etti. Sanıklar Hüseyin Türeli ve Nusret Tebiş'in tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme Mehmet Salih Yanak'ı tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...