Yalçın Menteş'e kalıcı protez bacak takılacak

Yalçın Menteş'e kalıcı protez bacak takılacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Damar tıkanıklığına bağlı sağ üst dizinden bacağı kesilen ve geçici protez takılan tiyatro sanatçısı Yalçın Menteş, yürümeye başladı.

Menteş'in tedavi gördüğü Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, sanatçının ocak ayında damar tıkanıklığına bağlı sağ diz üstünden bacağının ameliyat edildiğini söyledi. Kalyon, sanatçının ameliyattan sonra hastanede bir süre tedavi gördüğünü belirterek, yaraların iyileşmesinin ardından fizik tedavi çalışmalarına başlandığını kaydetti. Menteş'in bacak kaslarının güçlendirilmesi egzersizlerine ağırlık verildiğini anlatan Kalyon, denge duyusunun yeterli düzeye gelmesinin ardından sanatçıya geçici bacak protezi takıldığını ifade etti. Kalyon, geçici protezle ayakta durma ve yürüme eğitimi yapıldığını aktararak, şöyle devam etti: "Geçici protezin yapılmasıyla hem bedensel hem de moral ve psikolojik iyileşme hızlandı. Yalçın bey, Proteze kısa zamanda uyum sağladı ve 'paralel bar' adı verilen destekler içinde adım atabilir duruma geldi. Rehabilitasyon süreci belirlenen takvime uygun yürümektedir. Kısa süre sonra geçici protez çalışmaları tamamlanacak ve kalıcı bir protezle çalışmalara başlanacaktır. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Yalçın bey, günlük yaşantısına ve hepimizin özlediği sanat çalışmalarına tam olarak dönebilecektir."


"HAYAT ÇOK KISA, HER AN HER ŞEY OLABİLİR"
Yalçın Menteş de zoru başardığını ve tek bacakla yaşama deneyiminin olduğunu dile getirerek, "Haftanın 4 günü buradayım. Hayat çok kısa, her an her şey olabilir. Önemli olan, insanın zor gününde kendisine destek olacak dostlar biriktirmesiymiş. Ben de dostlarımdan bunu gördüm. Eşim bana bebek gibi baktı. Bu çok önemli bir destek. Ben de çok emeği olan doktoruma ve ekibine, bana destek olanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...