Suriye'deki kimyasal silahlar imha ediliyor

Suriye'deki kimyasal silahlar imha ediliyor

DÜNYA Haberleri

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, Suriye'nin elindeki tüm kimyasal silah üretim tesisleri ve gereçlerinin imha edildiğini açıkladı.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Suriye'nin elindeki tüm kimyasal silah üretim tesisleri ve gereçlerinin imha edildiğini açıkladı. Ülkedeki 23 tesisten 21'inin tamamen etkisiz hale getirildiği, tehlikeli olduğu gerekçesiyle ziyaret edilmeyen tesislerdeki gereçlerin de daha önceden diğer tesislere taşınmış olduğu belirtildi. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden Michael Luhan, ele geçirilen kimyasal silah stoğunu imha edecek bir planın hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyor: "Suriye çoktan bizim yönetim kurulumuza tüm stoğu yok etmek için genel bir imha planı vermişti. Ve 15 Kasım'a kadar yani iki hafta içinde, bizim yönetim kurulumuz da tüm silah programını ve onunla ilgili tüm materyalleri 30 Haziran 2014'e kadar geri dönülmez şekilde yok etmek için gerekli bir planı onaylamalı." Diğer yandan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Elçisi Lakhdar Brahimi'yi Şam'da ağırlayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ancak muhalif güçlere uluslararası yardımın kesilmesi halinde barış görüşmelerinin başarıya ulaşacağını belirtti. Brahimi'nin 23 Kasım'da yapılması planlanan Cenevre-2 Konferansı'na Esad'ı destekleyen İran'ın da katılması önerisi, Suriye muhalefetinin tepkisini çekti. Muhalefet, Esad'ın iktidardan çekilmesi şartıyla masaya oturacağını söylerken, Şam hükumeti hiçbir ön şartı kabul etmeyeceklerini kaydediyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...