Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cüneyt Tanman, 'Fatih Terim hoşlarına gitmedi'

Cüneyt Tanman, 'Fatih Terim hoşlarına gitmedi'

SPOR Haberleri

"Bazılarına hakkımı helal etmiyorum" diyen Fatih Terim'in ardından Türk futbolunun deneyimli isimleri, teknik direktörler fikirlerini paylaşıyor.

Galatasaray'ın unutulmaz kaptanlarından, çubukluğu formanın simge futbolcularından Cüneyt Tanman, Fatih Terim'in Galatasaray'dan gönderilme sürecini ve son gelişmeleri değerlendirdi. Serhat Ramay'a özel açıklamalarda bulunan Tanman, çarpıcı ifadeler kullandı.


"Fatih Terim ile Ünal Aysal birlikteliği zaten zoraki beraberlikti. Başlangıçtan itibaren Galatasaray yönetimi ile Fatih Terim arasında bir gerilim hattı vardı. Fatih Terim'in tarzı önce başkanın profesyonellerine sonra da başkana ters geldi. Bülent Tulun ile yaşadıkları ortada. İki sene onları başarılar bir arada tuttu. Art arda gelen şampiyonluk sayesinde bir arada kaldılar. Aslında fırsat kolluyorlardı. Fatih Terim'in tarzı hoşlarına gitmiyordu. Fatih Terim de Florya'yı kendi egemenlik alanı olarak düşünüyordu. Kimseyi de karıştırmak istemiyordu. Aslında bakığınızda iki taraf da haklı. Yönetim profesyonel bir yapı oluşturmaya çalışıyor. Diğer tarafta da Fatih Terim senelerdir oluşturduğu yapıyı devam ettirmek istiyor. Galatasaray'ın en büyük başarılarını yakalamış biri olarak da 'başkan dışında kimseyi tanımam' diyordu. Buna ya saygı göstereceksiniz ya da bir yerde ayrılacaksınız. Bu kaçınılmaz bir sondu. Ancak bunun bir şekli şemali olmalıydı. Bugün Fatih Terim'in söylemlerinde, ben de eski bir kaptan olarak onu hissettim. İnsan uzun süre oynadıktan sonra, takım kaptanı olduktan sonra, teknik direktör olarak da neredeyse bütün şampiyonlukların üçte birini yakalamış, UEFA Kupası'nı almış bir biri olarak bazı ayrıcalıklar istemesi çok da anlaşılmaz bir şey olmamalı. Bugün dünyanın en önemli futbolcularına, hocalarına bakın, kulüp yöneticilerinin, başkanların üzerine çıkmış insanlardır. Onlara eleman muamelesi yapamazsınız. Johan Cruyff ya da Franz Beckenbauer, Pele, Messi, Ronaldo, Alex Ferguson vs... bu konuda akla gelen ilk örnekler. Onlara sadece eleman denebilir mi?


"Gönderiliş tarzı şık değildi" nbsp;
Gönderilişi hoş olmadı. Mancini başarılı olur olmaz, Galatasaray tabii ki kişilerle değil, ilelebet var olacak bir kurum. Ama Galatasaray'ın tek tek kişilerle yakaladığı büyük başarıları da görmezden gelemeyiz. Ali Sami Yenler, Metin Oktaylar, Fatih Terimler, Hakan Şükürler, Tanju Çolaklar, Smoviçler, Prekaziler, Cüneytler... Uğur Tütünekerler... Şimdi adını anamadığım çok önemli isimler sayesinde bu noktaya geldi. Herkesin katkılarıyla büyüdü bu camia. Bu kadar da profesyonel, materyalist olmamak lazım. Bu olayın bir ruhu var. Bayern Münih, Gerd Müller'i alkolikken aldı, sistemin içine kattı. O şaşalı dönemlerindeki meşhur oyuncuların hepsi, bugün Bayern Münih yönetiminde. Altyapılarda antrenörlük yapıyorlar. İstediğin kadar profesyonelleş ama futbolun içinden gelmiş insanların önemi her zaman daha farklı olmalı. Eleman muamelesi de yapılmamalı. Özellikle de Fatih Terim'e. Bu anlamda bence Fatih Terim haklı. Durdunuz durdunuz da altı ay daha sabredemediniz mi? Bu işadamlığı kimliğinin bir yansıması aslında. Futbolu hatırlı insanlar yönetiyor. Ya parasıyla ya da siyasi gücüyle. Ya da babası zengin. Futbolu parası olan, aslında ailesinin parası olan insanlar yönetiyor. Onlar da çok çabuk Fatih Terim'lerin üzerine çıkabiliyorlar. Altındaki herkesi de eleman olarak görüyorlar. Dünya futbolunda ileri hiçbir ülkede, Fatih Terim gibi önemli figürler bu tarz aşağılanmıyor. Ayağını topa vurmamış birçok insan, konuşmaya başlayınca ne Fatih Terim kalıyor ne Mustafa Denizli ne Şenol Güneş!


"Adnan Polat'ı reddetti ama Aysal'a evet dedi" nbsp;
Fatih Terim, biliyorsunuz Adnan Polat'ın teklifini kabul etmemişti. Terim'e Galatasaray'ın çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde Polat, onunla görüşme yapabilmek için Rijkaard'ı gönderdi. Terim 'Hoca varken konuşmam ' demişti. Polat Otel'deki toplantıda teklifi kabul etmedi. Oysa onun için Rijkaard gönderilmişti. Buna rağmen Polat'ın teklifini kabul etmedi (asıl olan Galatasaray olmasına rağmen!) ama Ünal Aysal'ı kabul etti. 'Taşın altına elimi değil vücudumu soktum' derken Fatih Terim bunları kastediyordu ve haklıydı da. Fatih Terim ile vedalaşmanın başka bir yöntemi olmalıydı. Telefonuma çıkmadı falan, bunlar şık değildi.


Benim Fatih Terim'i eleştirdiğim noktalar da var. Bir tanesi federasyonla yaptığı o kağıt üzerindeki sözleşmeyle alakalı. Televizyonda Ufuk Özerten ve Emre Alkin beyanat verdiler. Emre Alkin dedi ki, 'Ne üç ayı. Biz hocamızla 5-10 yıl beraberiz.' Ufuk Özerten de 'Ne sözleşmesi. Biz herkese sözleşme göstermek zorunda değiliz' gibi bir ifade kullandı. Sen federasyonu temsil ediyorsun. Galatasaray Kulübü'nü bu açıdan bilgilendirmen lazım. Fatih Terim'den önce Galatasaray Kulübü'ne, sözleşmenin olmadığını anlatman lazımdı. Televizyonda gülerek söylediler bunu. 5-10 yıl hocayla beraberiz" dendi. Hocanın da orada çıkıp iki kelime konuşması lazımdı. Ufuk Özerten ve Emre Alkin'i düzeltmesi lazımdı.


İkincisi de "Asıl olan Galatasaray'dır" ifadesini fazla kullanıyor. Fatih Terim de tabii ki Galatasaray ile olan süreçlerde duygusal davrandı, bunu kimse inkar edemez. Talep olmasına rağmen Mustafa Denizli gibi Fenerbahçe'yi ya da Beşiktaş'ı çalıştırmadı ama Galatasaray Kulübü de Terim'i bilabedel çalıştırmadı. Hak ettiği maddi manevi bedelleri (son olay hariç) fazlasıyla ödedi

(Eurosport)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...