Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaçakçı grup Suriye sınırında askere ateş açtı

Kaçakçı grup Suriye sınırında askere ateş açtı

GÜNDEM Haberleri

Suriye sınırında askere ateş eden kaçakçı gruba karşılık verildi. Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili bir açıklama yayınladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırına yaklaşarak ateş eden kaçakçı gruba asker tarafından karşılık verildiğini ve kaçakçıların Suriye tarafına kaçtıklarını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye - Suriye sınırı 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, dün gece saatlerinde Suriye tarafından kaçakçılık yapmak amacıyla sınır hattına yaklaşan 4-5 araçlık bir grup tespit edildi. Sınır devriye unsurlarının, sınıra yaklaşmamaları yönünde Türkçe ve Arapça uyarılarını dikkate almayan grup yaklaşmaya devam etti ve sınır devriye unsurlarına doğru Kalaşnikof piyade tüfeği ile 4 el ateş açtı. Bunun üzerine meşru müdafaa ve angajman kuralları çerçevesinde, Mehmetçik tarafından ateşe ateşle karşılık verildi. nbsp;Mehmetçiğin açtığı karşı ateş sonucunda, söz konusu grup Suriye tarafına kaçtı ve kaçakçılık girişimi engellendi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...