Mısır savcılığından darbe karşıtlarına 15 gün hapis

/ Kaynak: AA
Mısır savcılığından darbe karşıtlarına 15 gün hapis

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır savcılığı, askeri darbe karşıtı 50 kişi hakkında kamu mallarına zarar verme suçlamasıyla 15'er gün ihtiyati hapis kararı verdi.

Mısır Savcısı Hişam Bereket, 27 Ezher Üniversitesi öğrencisi hakkında, üniversitenin yönetim binasını basmak, toplanma suçu işlemek, hırsızlık ve yetkililere karşı direnmek suçlamalarıyla 15'er gün ihtiyati hapis kararı verdi. Ezher üniversitesi, son günlerde askeri darbeye karşı protesto gösterileri nedeniyle öğrencilerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalara sahne olmuştu. Savcılık yaşanan olaylarla ilgili ifadelerini almak için Ezher Üniversitesi Rektörü Üsame el-Abd'in yanı sıra rektör yardımcısını ve üniversitenin güvenlik müdürünü mahkemeye çağırma kararı aldı. Savcı Bereket aynı zamanda, Ezher Şeyhliği'ne saldırı olaylarıyla ilgilerinin olduğu iddiasıyla 14 kişi hakkında da 15'er gün ihtiyati hapis kararı verdi. Şarkiyye ilinde de savcılık, Ezher Üniversitesi'nin ez-Zakazik şubesindeki öğrencilerden 9'u hakkında, ülkedeki darbeyi destekleyen öğrencilerle çatışma suçlamasıyla 15'er gün ihtiyati hapis kararı verdi. Mısır'da, eylül ayında yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasından beri üniversitelerde askeri darbeye karşı yürüyüşler düzenleniyor ve yer yer darbe destekçileri ile öğrenciler arasında çatışmalar yaşanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...