Fatih Terim sessizliğini bozdu, öfke kustu

Fatih Terim sessizliğini bozdu, öfke kustu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaray 'daki görevine son verildikten sonra ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktı.

Başkan Ünal Aysal ile yaşadığı iletişim sorunu, sözleşme krizi, 'eleman' tartışması 'komplo' iddiaları hakkında çok çarpıcı ifadeler kullanan Fatih Terim, görevi devam ederken başka teknik direktörlerle görüşüldüğünü öne sürdü. Terim, "Başkan, iletişim problemimiz olduğunu söyledi. Velev ki bir dostuz, velev ki iletişim problemlerimiz var, biliyoruz ki problem olmayan kimse yoktur. Konuşur ve yolları ayırırdık. Ben de başarılar dilerdim, eşyalarımı toplar giderdim. Madem Galatasaray değerlerinden bahsediyoruz, idman sonrası daha teri soğumamış hocaya internet sitesi üzerinden gönderildiğini bildiren, o anda resmi televizyondan hayal mahsulü bir anlaşmanın haberini veren, evine bildirimde bulunmak için noter gönderen bir anlayış, benim 40 yıllık Galatasaray'da gördüğüm, öğrendiğim bir uygulama değil" dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, "Her zor durumda, bana ihtiyaç duyulan ve çağrıldığım her anda şartsız gövdemi taşın altına sokmaktan geri kalmadım. Galatasaray Kulübü'nde bana yaşatılanlardan dolayı bazılarına hakkımı helal etmiyorum. Bugüne kadar yapılanları Galatasaraylılar içine sindiriyorsa ve affediyorsa, ben de affediyorum" ifadelerini kullandı. Toplantıda kendisine sorulan soruları cevaplayan Terim, 12 Nisan'da TFF ile görüştüğü ve anlaştığı yönündeki haberleri yalanlayarak, "Böyle bir şeyin söz konusu olması mümkün değil. Ben görevimin başındayken görüşülen, teklifte bulunulan yabancı hocaları neden sorgulamıyorsunuz? Antalyaspor maçında önce telefon aldığım ses, kulağıma gelenler... Ah onların bir dili olsa da konuşsa. Hem de Türkçe konuşsa, keşke" dedi. nbsp;
'3 yıllık sözleşme 1 yıllık oldu'
Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le tüm görüşmelerinin Ünal Aysal'dan izin alınarak yapıldığının altını çizdi. Demirören'in kendisi için 'Mayıs'a kadar izin istiyoruz' diye sorduğunda Aysal'ın 'Ne demek, isterseniz Ocak ayında verelim yeter ki 2-3 hafta önce haber verin' diye cevap verdiğini belirten Terim "Demek ki vazgeçmeye ne kadar hazır, istekli. Ve bundan emin. Eee bildiği bir şey vardır" diye konuştu. Sözleşme krizinin kulübe ilk geldiği günde yaşandığına işaret eden Fatih Terim, "(Geldiğim gün) Sayın Dürüst, Sayın Aysal ve ben öğlen 3 senelik sözleşme imzaladık. Nasıl geldiğimi biliyorsunuz. Herkesin 'Lütfen' dediği yerde geldik. Aynı akşam 24 saat geçmeden evime gönderilen bir yönetici kendisi de üzülerek sıkılarak geldi. Başkan her yıl başarılı olmak şartıyla bu sözleşmeyi her yıl birer seneliğe döndürmemizi rica etti. Eğer haysiyeti kırılan varsa benim. Nasıl tepki verdiğimi söylemeyeceğim. Bir gün bile çıkıp bunla ilgili tek kelime söylemedim. Ancak zaten bizim sözleşme problemimiz birinci günden başlamış. Bu konuda Galatasaray etiğine ve değerlerine bağlılığımdan dolayı konuşmadım" dedi. nbsp;
'Yüzüne de söyledim' nbsp;
Wesley Sneijder'la kesinlikle şahsi sorunu olmadığını söyleyen Terim, "Sorun Sneijder değil. Biz verirken 5 kişilik liste veriyoruz. Zaman zaman listede olmayan başka biri gelir, işimize gelir onu alırız. 'Son saniyeye kadar katkısı kimin daha yüksek olur' diye ince eler sık dokuruz. Ben ne dediğimi basına söyledim, Sneijder'in yüzüne de söyledim" diye konuştu.
'Başbakan'la görüşüyoruz'
Terim, "Milli Takım teklifini TFF'den daha yüksek bir merciden mi aldınız?" yönündeki bir soruya şu cevabı verdi: "Milli Takım için Başbakan'la mı görüştünüz? diyorsunuz. Sayın Başbakan ile Türk futboluyla ilgili görüşmelerimiz oluyor. Kendisinin gönlünden geçenin de Türk futbolunun gelişmesi adına taşın altına elimizi sokmamızı istediğini biliyorum ve bundan gurur duyuyorum. Sandığınız senaryolardan daha farklı bir şey olsa söylerdim."
Oyuncuyla prim mi konuşulur?
Beşiktaş derbisi öncesi takıma dağıtılacak primin Didier Drogba ile belirlendiği iddiaları ile ilgili olarak tecrübeli teknik adam, "6-1 yenildiğiniz maçın ardından çıkacağınız Beşiktaş derbisi için prim konuşması yapmak... Alnının akıyla iki sene başarılar yaşatmış hocanızı değerlerinden vurmaya çalışmak yanlış, haysiyet kırıcı" dedi.
Olayı ayrıntılı şekilde anlatan Terim, "Antrenman esnasında Lutfi Arıboğan geldi, kenara geçtik oturduk. Bana başkanın primle ilgili sözlerini söyledi. Başkan 'İsterse uğrarım' demiş. 'Sayın başkanımız eşinin çocuğunun yanına gitsin, biz zaten kamptayız. Gerekirse ben ararım' dedim. Başkan Lütfi'ye 'Prim mevzusunu da konuşun isterseniz' demiş. 'Real maçının sonrasında Galatasaraylı futbolcu prim konuşur mu? Biz kazanalım zaten yönetim gereğini verir, isteriz' dedim. Yemek sırasında başkan bana ulaşmıyor. Bir futbolcuya ulaşıyor, üstelik kaptan olmayan. Onunla prim pazarlığı yapıyorlar, takımla paylaşıyorlar. Benim haberim yok. Prim meselesini ertesi sabah öğreniyorum. Kurumsallık bu mu?" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...