Başbakan Erdoğan, 'Başı kapalılar da bu cumhuriyetin sahibi'

Başbakan Erdoğan, 'Başı kapalılar da bu cumhuriyetin sahibi'

GÜNDEM Haberleri

"Cumhuriyet, belli zümrenin, çevrenin, elit bir kesimin değil, bu topraklar üzerinde yaşayan istisnasız herkesin eseridir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yayınlanan "Millete Hizmet Yolunda" konuşmasında 30 Eylül'de açıkladığı demokratikleşme paketiyle getirilen kamuda baş örtüsü özgürlüğünü değerlendirdi. "Baş örtüsü için 'siyasi simgedir' ifadesini kullanmak bir cehaletin ancak gereğidir. Zira bu ülkede Müslümanların inancının gereği olarak inancının gereğini yerine getirenler, kimi imkanlardan mahrum edilmiş, çok ağır mağduriyetler yaşamak zorunda kalmıştır" diyen Başbakan Erdoğan, bu ayrımcılığa artık son verdiklerini vurguladı. Erdoğan, "Başı açık olan da başı örtülü olan da bu ülkenin vatandaşıdır, bu Cumhuriyetin sahibidir, bu ülke üzerinde eşit hak ve özgürlüklere sahiptir. Birini diğerine tercih etmek, eşitlik ve adalet ilkesine tamamen terstir. Birini makbul vatandaş olarak görüp, diğerini horlamak, en başta vicdana, en başta insani değerlere aykırıdır" diye konuştu. Erdoğan şunları söyledi: "90 yıllık süreçte zaman zaman, kimilerinin öne çıkıp, kendilerini cumhuriyetin tek sahibi gibi göstermeleri, maalesef cumhuriyetimize zarar vermiştir. Cumhuriyet ruhuna birliğe en büyük darbeleri vurmuştur. Belli kesimlerin dışlanması, horlanması, aşağılanması, belli kesimlerin hor ve hakir görülmesi, cumhuriyetimizi özünden, ruhundan uzaklaştırmış, birlik ve kardeşlik bağlarımızı hedef almıştır. Cumhuriyetin, belli zümrenin, çevrenin, elit bir kesimin değil, bu topraklar üzerinde yaşayan istisnasız herkesin eseridir." nbsp;
Bu arada Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile Dolmabahçe'deki ofisinde bir görüşme yaptı.
ERDOĞAN'DAN SÜPER VOLE nbsp;
Başbakan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde amatör kulüplere malzeme de dağıttı. Şu anda 25 stadın inşaatının sürdüğünü belirten Erdoğan, Rıdvan Dilmen, Mustafa Denizli gibi futbol dünyasının ünlü isimleri ve Bakan Suat Kılıç'la birlikte peş peşe volelerle salondakilere top attı.
Haber Merkezi ANKARA nbsp;

##tgvideo##



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...