Çocuktur deyip geçmeyin, diz ağrılarına dikkat

/ Kaynak: İHA
Çocuktur deyip geçmeyin, diz ağrılarına dikkat

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Op. Dr. Mustafa Altuner, çocuklarda büyüme çağında görülen diz ağrılarının önemsenmesine dikkat çekti.

Ortopedi alanı içerisinde diz hastalıklarının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Özel Avrupa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Mustafa Altuner, hastaların büyük çoğunluğunun diz hastalığı şikayetiyle geldiğini belirtti.
Diz hastalıklarının her yaş grubundan insanda görüldüğünü vurgulayan Altuner, "Her yaş grubunda diz şikayetleri mevcut oluyor. Dizdeki rahatsızlıklar hastanın aktivitesine, yaşam koşullarına göre değişiyor" dedi. Özellikle büyüme çağındaki çocuklarda büyüme ağrılarının sık olarak görüldüğünü dile getiren Altuner, "Büyüme ağrısıdır deyip geçiştirilirse istenmeyen sorunlara yol açabiliyor. Çocukluk çağında kemik kanseri denilen hastalık sık görülüyor. Gece ağrıları ve diz bölgesinde şiddetli ağrılar varsa büyüme ağrısı deyip geçmemek, detaylı incelemek gerekiyor. Bu yolla birçok tanıda atlanmamış oluyor" ifadelerini kullandı. 20-50 yaş arası hastaların yaşam şekillerine göre diz hastalıklarının ortaya çıktığını belirten Altuner, "20 ila 50 yaş arasındaki hasta grubumuzun daha çok spor aktivitelerine veya yaşam şekillerine göre sıkıntıları olabiliyor. 50 yaşından sonra menisküs ve halk arasında kireçlenme diye bilinen kıkırdak hastalıklarına daha çok rastlıyoruz. Özellikle kadın ve obez hastalarda ve genetik yatkınlığı varsa daha çok kireçlenme denilen hastalıklarla karşılaşıyoruz. Erken teşhis olduğunda hastalık ilerlemeden tedavi etmiş oluyoruz. Başlangıç seviyesinde olan hastalarda, medikal ve fizik tedavi yöntemleriyle rahatsızlıkları sonlandırabiliyoruz. İlerleyen dönemlerde ameliyat gerekse bile bu tedavi yöntemleriyle ameliyat olasılığını ötelemiş oluyoruz. Gece ağrısı olan, yürümekte güçlük çeken hastalarda protez ameliyatları yapıyoruz. Hastalarımız memnun kalıyor ve şikayetler son buluyor. Bu ameliyatların yüzde 100 başarılı olmasında hasta ve hekim arasındaki uyum çok önemli" şeklinde konuştu.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...