5 yıllık yasak kaldırıldı, 'Devlet dershanesi'

5 yıllık yasak kaldırıldı, 'Devlet dershanesi'

EĞİTİM Haberleri

Özel dershaneleri kapatmaya hazırlanan MEB, Halk Eğitim Merkezleri'ne yasakladığı Türkçe, Matematik, seviye belirleme ve ÖSS gibi kursları serbest bıraktı

Ocak ayında dershanelerin ruhsatlarını yenilemeyecek olan ve dershaneleri kapatmak için kanuni zemin hazırlığında olan Milli Eğitim Bakanlığı, kendi dershanelerini kurmaya hazırlanıyor.Özel dershanelere olan ihtiyacı iyiden iyiye azaltmak için hazırlıklarını sürdüren bakanlık, halk eğitim merkezleri bünyesinde açılması yasak olan sınava hazırlık kurslarının önünü açtı. İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bu konuda bir yazı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Eğitim Merkezleri'ne hâlen yasak olan Türkçe, Matematik, Seviye Belrileme Sınavları, ÖSS hazırlık, Anadolu Liselerine hazırlık, yatılılık ve bursluluk gibi sınavlar yapılmasına tekrar izin verdi. 5 yıl önce genelgenin yürürlükten kaldırılmasıyla birlikte, Halk Eğitim Merkezleri, sınavlara hazırlanan öğrenciler için kurs açabilecek.Bugün dershaneleri kapatmaya hazırlanan bakanlık, 5 yıl önce "Halk eğitim merkezleri bundan böyle seviye belirleme sınavlarına hazırlık, örgün eğitimi destek, Türkçe, matematik gibi kurslar açmayacak, açılmış olanlar ise kapatılacak" kararı almıştı. Yine aynı yazıyla üniversiteye hazırlık kurslarına da kısıtlama getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...