Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama, Türk işadamlarına hitap etti

/ Kaynak: İHA
Obama, Türk işadamlarına hitap etti

Ekonomi Haberleri  / İHA

Obama, Washington'da, aralarında 12 Türk şirketinin temsilcilerinin bulunduğu 60 ülkeyi temsil eden işadamlarına Amerika'da yatırım imkanlarını anlattıı

Başkan Barack Obama, işadamları heyetine SelectUSA Yatırım Zirvesi'nde bir konuşma yaptı. 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Washington'da düzenlenen ilk SelectUSA Yatırım Zirvesi, Amerika'ya doğrudan yatırımları teşvik etmeyi amaçlıyor. Yatırım zirvesine, Türkiye'de bilgi ve iletişim, tarım ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 12 şirket katılıyor. Amerika Ticaret Bakanlığı tarafından Amerika Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen zirvede Obama'nın yanı sıra dışişleri, hazine ve ticaret bakanlığı yetkilileriyle Amerika Ticaret Temsilcisi Michael Forman da birer konuşma yapacak. Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk ve Amerikan hükümetleriyle iki taraf özel sektör temsilcilerinin karşılıklı ticaret ve yatırım bağlarını güçlendirmek için işbirliği ve yakın bir çalışma içinde olduğunun altını çizdi. Son yıllarda iki ülke arasındaki ihracatın rekor seviyeye ulaştığını ve karşılıklı yatırıma bağlı yoğun ilginin arttığını gördüklerini anlatan Ricciardone, "Türkiye'nin Birleşik Devletler'e daha yüksek oranda yatırım yapması Türkiye ile ülkemiz arasında daha fazla ticaret ve Türkiye'nin 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olma amacına yaklaşması anlamına gelmektedir" dedi. Yatırım Zirvesi'ne katılan Türk şirketleri Amerika'daki yatırım olanakları hakkında daha fazla bilgi sahibi olma şansına kavuşacak; 47 Amerikan eyaletinden gelen ekonomi geliştirme uzmanlarıyla tanışma, bu eyaletlerde yatırım planlarını oluşturma ve geliştirme fırsatı elde edecek. 2012 yılı itibariyle Türkiye'nin Amerika'ya yaptığı yatırım tutarı yaklaşık bir milyar dolar civarında. Bu yatırımlar tekstil, seramik ve inşaat sektörleri gibi alanlara yayılmış durumda. Washington'daki Yatırım Zirvesi'ne 60'dan fazla ülkenin özel sektör temsilcileri katılıyor.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...