Mahkeme Fazıl Say'ın 'Arabeks'davasında onama istedi

/ Kaynak: AA
Mahkeme Fazıl Say'ın 'Arabeks'davasında onama istedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fazıl Say'ın 'arabesk' davasında yerel mahkemenin köşe yazarı Soysal hakkında verdiği beraat kararının onanmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fazıl Say'ın Twitter hesabından paylaştığı "arabesk yavşaklığından utanıyorum" mesajı üzerine, "Hitler de Wagner dinlerdi" başlıklı köşe yazısında kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü Ayşe Rengin Soysal'ın beraatine hükmeden yerel mahkeme kararının onanmasını istedi. Ayşe Rengin Soysal, Fazıl Say'ın söz konusu mesajı üzerine, konuyu "Hitler de Wagner dinlerdi" başlıklı köşe yazısında değerlendirdi. Yazıda, elitist ve faşit olarak nitelendiğini öne süren Say, Soysal hakkında dava açtı. Soysal ise savunmasında, "arabesk dinleyenler yavşaktır" sözüne karşı bu müziği dinleyen kişileri savunma amacıyla bu yazıyı yazdığını ve klasik müzik dinlemenin tek başına bir erdem olmadığını ifade ettiğini, Say'ı herhangi bir ırkçılıkla suçlamadığını da yazının içinde özel bir cümleyle belirttiğini bildirdi. İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi, nbsp;Ayşe Rengin Soysal'ın beraatine hükmetti. Kararın Say tarafından temyiz edilmesi üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı tebliğnamede, yerel mahkemenin Ayşe Rengin Soysal hakkındaki beraat kararının onanması istendi. Başsavcılık tebliğnameyi, Yargıtay 4. Ceza Dairesine gönderdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...