Gakgoşların Okan Buruk'a güveni tam

/ Kaynak: AA
Gakgoşların Okan Buruk'a güveni tam

SPOR Haberleri  / AA

Elazığspor camiası, Trond Sollied ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Okan Buruk'un başarılı olacağına inanıyor.

Elazığspor camiası, Norveçli teknik adam Trond Sollied ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine
getirilen Okan Buruk'un başarılı olacağına inanıyor. Elazığspor Kulübü 2. Başkanı ve Basın Sözcüsü Korkut Şerifoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımı emanet ettikleri Okan Buruk'a güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Buruk'un futbolculuk kariyerindeki başarılarının yanı sıra yardımcıantrenör olarak da üstün performans gösterdiğini vurgulayan Şerifoğulları, "Okan hocamıza güvenimiz tam. Kendisi Türk futbolunu yakından tanıyor, oyuncuların özelliklerini çok iyi biliyor. Hocamızla gelecek maçlardan çok iyi sonuçlar alacağımıza yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Şerifoğulları, Buruk'un, ilk teknik direktörlük deneyimini Elazığspor'da yaşayacağını belirterek, Türk futbolunun başarılı bir teknik
direktörü daha kazanacağını dile getirdi. Kulübün genel menajeri Özgür Öztürk ise Okan Buruk'a güvendiklerini
ifade etti. Buruk'un kazanma hırsıyla dolu bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Öztürk, "Okan hocamız, futbolculuk ve antrenörlük yaşamındaki hırsını teknik direktör koltuğunda da aynı ölçüde ve fazlasıyla gösterip hem Elazığspor'a hem de
Türk futboluna hizmet edecek bir teknik direktör olacaktır. Hocamız, bu takımı ligde tutabilecek, tutmanın ötesinde üst sıralara taşıyabilecek yapıda birisidir" diye konuştu.

- İlk sınavını Trabzonspor'a karşı verecek
Kariyeri başarılarla dolu olan eski milli futbolcu Okan Buruk, ilk nbsp;teknik direktörlük deneyimini Elazığspor'da yaşayacak.
Futbolu bıraktıktan sonra A Milli Futbol Takımı'nda bir süre yardımcı nbsp;antrenör olarak görev yapan Buruk, ligde son 5 maçını kaybeden Elazığspor'un nbsp;başarısı için çaba gösterecek. nbsp;Buruk, yeni takımıyla ilk sınavını, ligde hafta sonu Trabzonspor ile nbsp;deplasmanda oynanacak maçta verecek. nbsp;Futbola Büyükçekmece'deki Karadeniz İdman Ocağı'nda başlayan Okan nbsp;Buruk, kariyerinde Galatasaray, FC Inter, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir nbsp;Belediyespor takımlarının formasını giydi. nbsp;Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA Kupası'nı ve Süper Kupa'yı kazanan nbsp;kadrosunda yer alan Buruk, sarı-kırmızılı ekiple 7 lig şampiyonluğu yaşadı. nbsp;Okan Buruk, Galatasaray forması altında ayrıca 4 Türkiye, 4 TSYD, 3
Cumhurbaşkanlığı ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. nbsp;A Milli Futbol Takımı'nın 2002 yılında dünya 3'üncüsü olduğu kadroda nbsp;da bulunan Buruk, Beşiktaş forması altında ise 2005-2006 sezonunda Türkiye Kupası nbsp;kazanmanın mutluluğunu yaşadı. nbsp;Galatasaray, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması nbsp;altında çıktığı 279 lig maçında 36 gol atan Buruk, A Milli Futbol Takımı'nın 2010 nbsp;yılında Çek Cumhuriyeti'yle oynadığı özel maçta jübilesini yaptı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...