Thor'un dünyası kapkaranlık

Thor'un dünyası kapkaranlık

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Mad Men, Game of Thrones gibi dizilerin yönetmeni Alan Taylor imzalı Thor: Karanlık Dünya'yı Eray Yıldız yazdı.

Çekiçli Thor'un beyazperdeye ikinci çıkartması olan Karanlık Dünya, Yenilmezler ekibini bilenler için, geçen seneki Joss Whedon imzalı The Avengers'ın bittiği yerden devam ediyor. İlk filmde dünyaya düşen ve karakterin gelişimine odaklandığımız Thor'un babası Odin ve "kötücül" kardeşi Loki ile olan çatışmasının yanı sıra, yeryüzündeki aşk ve dostluklarına da şahit oluyorduk. Genel olarak, kendisinden beklendiği üzere eğlencelik bir 2 saat vaadeden diğer bütün süper kahraman filmleri gibi, kötünün alt edilmesi ve mutlu sonla salondan ayrılmamız suretiyle, temiz bir aksiyon seyirliği sunuyordu. Bu sefer de beklentileri pek boşa çıkarmayan bol CGI efekt banyolu dev bir stüdyo filmiyle karşı karşıyayız.Evrende düzeni sağlamak için savaşan Thor, güçlü Melakith'in evreni yeniden karanlığa bürümesi üzerine geri dönüyor. Asgard'ın bile karşı koyamadığı bu güçlü düşman karşısında Thor birçok şeyden feragat etmek zorunda kalıyor. Yurtdışında çok karışık eleştiriler alan film, genel olarak ilki kadar tatmin etmemesi ve hikaye-aksiyon dengesini kuramamasıyla gündemde. Gişede başarılı olacağına şüphe bırakmasa da, Marvel'ın son birkaç yılda değişen ve ciddileşen yönüne çok da yeni bir şey katamıyor.
Iron Man, Kaptan Amerika, Incredible Hulk gibi hit kahramanların son yıllardaki sinema maceraları, tek bir büyük proje olarak Avengers çatısı altında, hem ayrı, hem birlikte hikayelerine uzun süre devam edeceğe benziyor. Bol mizah ve üstün teknik şaşaadan nasibini alan Thor da filmin finalinden anlayacağımız üzere, bir süre daha karşımıza çıkacak. En azından Loki gibi çok tutulan ve titizce yazılıp konuşturulan bir (kötü) karaktere sahip olduğu sürece Thor, çekicinin haşmetinden salonları mahrum bırakmayacak gibi görünüyor.
Yönetmen: Alan Taylor
Oyuncular: Chris Hemsworth Natalie Portman
Tom Hiddleston
Tür: Aksiyon-Macera
Süre: 1saat 52dk
ESRA DEMiRKIRAN - TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...