Türk dünyasının Eurovision'u ilk kez Türkiye'de yapılacak

/ Kaynak: İHA
Türk dünyasının Eurovision'u ilk kez Türkiye'de yapılacak

MAGAZİN Haberleri  / İHA

Türk dünyasından 20 ülkenin katılımıyla 'Türkvizyon Türk Dünyası Şarkı Yarışması' ilk kez Türkiye'nin ev sahipliğinde Eskişehir'de yapılacak.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'de yapılacak yarışmanın tanıtım toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Kocabıyık, yarışma hakkında bilgi vererek, "Türkvizyon bu büyüklükte ve bu çapta ilk kez düzenleniyor ve Eskişehir'de düzenleniyor. Türk dünyasını kapsayan bir büyük etkinlik.Türkvizyon, Eurovision şarkı yarışmasının bir alternatifi değil. Müzik dünyanın ortak dilidir. Türkvizyon'un kuruluş amacı, felsefesi, çalışma prensipleri, hedeflediği nokta bütünüyle Türk dünyasını, dünya kültür varlığının önemli bir parçası haline getirmektir. Bu amaçla kurulmuştur" dedi. Kocabıyık, "Coğrafya olarak Eurovision'dan çok daha büyük bir coğrafyayı kapsıyor. Çin'den başlayalım Orta Avrupa'ya kadar geniş bir coğrafya" diye konuştu.21 Aralık'ta Eskişehir'de düzenlenecek olan yarışma, 20 ülkede canlı yayınlanacak.

MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...