Perakende fiyatlar yükselişte

Perakende fiyatlar yükselişte

Ekonomi Haberleri

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da Ekim ayında perakende fiyatlar yüzde 2,54, toptan fiyatlar ise yüzde 0,92 arttı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekim ayı İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi'ni açıkladı. Açıklamada perakende fiyatların aylık yüzde 2,54, toptan fiyatların ise aylık yüzde 0,92 oranında artış gösterdiği belirtildi. Yıllık bazda perakende fiyatları yüzde 7.59, toptan eşya fiyatları yüzde 6.86 oranında artış kaydetti. 2012 yılı Ekim ayında yüzde 7.26 oranında artış gösteren 10 aylık değişim oranı, 2013 yılının aynı döneminde yüzde 6.90 olarak gerçekleşti. Perakende fiyatlar, yıllık bazda yüzde 7.59 artarken, 12 aylık ortalama değişim perakende fiyatlarda yüzde 8.15 artış oldu.


EN YÜKSEK ARTIŞ GİYİMDE
Yapılan açıklamada; Ekim ayında ABD'de borçlanma tavanı ve bütçeye ilişkin problemlerde anlaşma sağlanmasının Türkiye'ye olumlu yansıdığı vurgulanırken, giyim harcamalarında yüzde 18,94, gıda da yüzde 2,71, ev eşyasında yüzde 1,36, sağlık ve kişisel bakım da yüzde 0,01, kültür, eğitim ve eğlencede yüzde 0,24, ulaştırma ve haberleşmede yüzde 0,20 oranında artış kaydedildiği bildirildi. Konut harcamalarında ise yüzde 0,18 oranında bir düşüş gerçekleşti. Ekim ayı genel enflasyon artışında; giyim sektöründe kış sezonu ürünlerinin piyasaya sürülmesi, ev eşyası harcamaları grubunda yer alan ürünlerde maliyet kaynaklı fiyat artışları, gıda maddeleri grubunda mevsimsel özelliklere bağlı olarak yaş-kuru sebze ve meyve grubundaki fiyat artışlarının etkili olduğu açıklandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...