1 metrelik kılıç balığı şaşırttı

/ Kaynak: İHA
1 metrelik kılıç balığı şaşırttı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Afyonkarahisar'da bir balıkçıda sergilenmeye başlayan 1 metre uzunluğunda ve 20 kilogram ağırlığındaki kılıç balığı görenlerin ilgi odağı oldu

Ege Denizi'nde, İzmirli balıkçılar tarafından yakalanan ve 'Afyonkarahisarlı Coşkunlar Balıkçılığın' sahiplerinden Ahmet Gezgin tarafından satılmak üzere kente getirilen kılıç balığı, vatandaşların yoğun ilgisine neden oldu. Kilogram fiyatının 18 TL'den satılacağı bildirilen, 1 metre uzunluğundaki balığa daha alıcı çıkmadığı öğrenildi. Ancak en geç iki gün içerisinde parçalar halinde satılacağını söyleyen dükkan sahibi Gezgin, vatandaşların bu balığın tadına bakmak için ellerini çabuk tutmaları gerektiğini söyledi. Kentteki balık fiyatları konusunda da bilgiler veren Gezgin, en çok satılan balık türü olan vatandaşın gözdesi hamside fiyatların 5 TL'ye kadar düştüğünü kaydetti. Havaların bu şartlarda ve daha fazla soğuması durumunda fiyatların buna paralel olarak düşebileceğini de dile getiren Gezgin, "Vatandaşın fiyatlardan yana sıkıntısı olmasın. Şu anda Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşanıyor. Balıktaki bereket böyle giderse fiyatlarda düşecektir. Tezgahlarımızda satışa sunulan 35 çeşit balık türü arasında en çok satılan balık türleri ise sırası ile hamsi, istavrit, lüfer, mezgit ve zargana. Bizim vatandaşa önerimiz şu,bu mevsimde balığın tadına doyum olmaz, buyurun, gelin, hamsinizi alın, tavada yapın, lüferinizi de ızgarada yapın" dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...