Bu yorgan Guinness'e aday

/ Kaynak: İHA
Bu yorgan Guinness'e aday

YAŞAM Haberleri  / İHA

Eğitimci Beriye Başak'ın 8 yıl önce gördüğü rüyadan yola çıkarak yapmaya başladığı yorgan, Guinness Rekorlar Kitabına girmeye aday oldu

Balıkesir'in Altınoluk beldesinde yaşayan Beriye Başak, birlikte çalıştığı Zeytindalı Grubu ile önemli işlere imza atıyor. Halk Eğitim Merkezi'nde eğitmen olan Başak, 8 yıl önce rüyasına giren Kazdağlarının efsane ismi Sarıkız'ın kendisinden istediği yorganı yapmak için yola çıktı. Sarıkız'ın kendilerine dünya barışına katkı sağlamaları için görev verdiğine kanaat getiren Beriye Başak ve arkadaşları, 8 yıl önce Sarıkız parçasını dikerek başladıkları ve "Kardeşlik ve Barış Yorganı" adını verdikleri yorganı, bugün üzerinde 41 ülkenin izini taşıyan 901 parçalı dev bir yorgan haline getirdi. Yurt içi ve yurt dışını dolaşan yorgana her gittiği yerden sevgi ve barışı temsil eden 22x22 ebadında kırk yama parçası dikilerek eklendi.
Rüyayı hala dün görmüş gibi net hatırladığını söyleyen Beriye Başak, "2004 senesinde bu barış yorganı projesini rüyamda gördüm. Arkadaşlarıma anlattım, rüyamın Sarıkız olduğunu söylediler. Sarıkız rüyamda barış yorganını uzattı, 'Bunu büyüt ve bütün dünyaya duyur' dedi. Gördüğüm rüya, yüzü olmayan bembeyaz saçları olan kadındı. Kadındı ama Kazdağlarından ıslık halinde indi. 'Bakar mısın?' dedi ilk önce, Kazdağlarına baktığımda kanlar damlıyordu, o beni çok etkiledi. Kadının kısık sesi çok etkiledi, bana uzattığı yorgan bütün dünya bayraklarını içeriyordu. Uzattı ellerini, 'Bu barış yorganını dik ve büyüt' dedi. Sonra grubum bunu kabul etti, 'Bu herhalde bizim görevimiz' deyip 'Dünya barış yorganını dikelim' dediler. Onun için yurt dışında Türkiye'yi temsil ettik" dedi.


DÜNYANIN EN BÜYÜK YORGANI GUINNESS'E GİRECEK
Beriye Başak, "Kardeşlik ve Barış Yorganı" ile Balıkesir'den dünyaya zeytin dalı uzattıklarını, yorganın dünyadaki savaşları bitirip üzerini sevgi ve barışla örtmesini dilediklerini kaydetti. "Kardeşlik ve Barış Yorganı", şu anda dünyada var olan en büyük yorgan özelliğini de taşıyor. Guinness rekorlar kitabına girmesi için müracaat edeceklerini söyleyen Beriye Başak, "Bizim bu sesimiz, yani kadınların sesi öyle bir yankı yaptı ki yorgan büyüdü. Yorgan nedir? Sevgidir. Annenin çocuğunu sıcacık sarıp sevmesidir yorgan. İnşallah dilerim ki bu yorgan ses getirir, dünyadaki savaşlar durur ve barış gelir. Bu yorgan da sevgisiyle bu dünyayı örter umarım. Şu anda 12 metreyi buldu, 901 parça oldu. Daha da gelecek parçalar var. Biz bu yorganı Guinness Rekorlar Kitabı'na sokmak istiyoruz, şu anda dünyanın en büyük yorganı. Ben bin parçayı bulduktan sonra Guinness'e müracaat edelim istiyorum. Bundan sonra yorganın yolu daha açık görünüyor. Yorganımızın ilk parçası Sarıkız'dır, rüyamda gördüğüm gibi Sarıkız'ın yüzü yok. Elinde asası ile babasının ona bıraktığı kazlarıyla beraber. Sarıkız, Güre'de yaşamış bir köylü kızı" diye konuştu. Sevgi ve Barış Yorganı olarak da adlandırılan "Kardeşlik ve Barış Yorganı", Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki "Kırk Yamada Bir Ömür" isimli sergide büyük ilgi görüyor.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...