Doğu ve Güneydoğu Anadolu valileri acil Ankara'ya çağrıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu valileri acil Ankara'ya çağrıldı

GÜNDEM Haberleri

Haraç alma, adam kaçırma gibi yeni eylem türleri, devleti harekete geçirdi. Bölgedeki illerin valileri Ankara'ya çağrıldı.

Terör örgütü PKK 'nın çözüm süreci çerçevesinde bölgede psikolojik etkinlik kurmak için yöneldiği yeni eylem türlerine karşı daha etkili mücadele edilmesi için başta Diyarbakır, Hakkari, Şırnak olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin valileri Ankara'ya çağrıldı. İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bölge valileriyle bugün öğleden sonra Ankara Vilayetler Evi'nde yapılan toplantıda biraraya geldi. Toplantının ana gündemini; PKK'nın adam kaçırma, haraç alma, kamu yatırımlarını engelleme gibi yeni eylemlerinin üzerine devletin kararlılıkla gitmesi ve bunlara kesinlikle izin verilmemesi oluşturuyor.

Çözüm süreci çerçevesinde PKK'nın bölgede psikolojik üstünlük oluşturmak için yöneldiği haraç alma, adam kaçırma gibi yeni eylem türleri, devleti harekete geçirdi. PKK'nın yeni eylemlerine karşı daha etkili mücadele yöntemleri oluşturmak ve adli birimlerle güvenlik birimleri arasında işbirliğini daha etkin hale getirmek için bölge valileri Ankara'ya çağrıldı. Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen bugün öğleden sonra toplantıya; İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin valileri katıldı.

Güler genelge göndermişti

İçişleri Bakanı Güler, 12 Ekim'de valilere gönderdiği genelgede, bölücü terör örgütü ifadesini kullanarak, şu değerlendirmede bulunmuştu:

* Bölücü terör örgütünün, devam eden süreçte bölgede psikolojik alan hakimiyeti tesis etmek, devlet otoritesinde zafiyet yaşatmak, vatandaşın üzerinde korku ve baskı oluşturmak, bölgeye yönelik yatırımlar ve kamu hizmetlerini önlemeye çalıştığı, bu çerçevede yol kesme, araç yakma, adam kaçırma eylemleri yaptığı görülmektedir.

* Bu değerlendirmelerle, örgütün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da koruculardan maaşlarını istediği, yaylalarda koyun otlatan vatandaşlardan hayvan başına para istediği, yaz döneminde bölge genelinde piknik ve festival adı altında para topladıkları, propaganda yaptıkları, iş adamlarından tehdit ve şantajla para topladıkları, vermek istemeyenlerin zaman zaman alıkonulduğu, yol ve baraj işlerinde kullanılan araçların yakıldığı, uyuşturucu madde ekimi çalışmaları yapmaktadır.

* Bölücü terör örgütü tarafından bu ve benzeri eylemlerin engellenmesi amacıyla, her türlü istihbarat çalışması yapılması, duyum alınan olayların üzerine ciddiyetle gidilmesi, bilhassa para toplama, vergilendirme fiillerinin yakalanması için adli makamlarla koordine kurularak yasal işlemlerin başlatılması gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...