Apple ürünleri güneş altında şarj olacak

Apple ürünleri güneş altında şarj olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın, iPhone'lardan MacBook'lara kadar tüm mobil cihazlarını güneş enerjisiyle çalıştıracak bir teknolojinin patentini aldığı ortaya çıktı.

Apple, yakın gelecekte güneş enerjili ürünler sunabilir. Teknoloji dünyasına sızan en son bilgiler, şirketin güneş enerjisiyle şarj yapılmasını sağlayacak bir sistem geliştirdiğine yönelik. Başarılı olunursa, iPhone ve diğer Apple ürünleri sadece güneşin altında durmanızla şarj olabilecek.

9to5Mac sitesinin haberine göre, söz konusu patent ayrı bir güneş paneli ve bu panelden elde edilecek enerjiyi cihazlara aktaracak kablodan oluşuyor. Bir mikro kontrol cihazı ise güneşten gelen enerjinin voltaj dengesi yapılması gerekmeden aktarılmasını sağlayacak.

Apple'ın geliştirmek istediği teknoloji, Fransız Sunpartner şirketinin geliştirmek istediği sisteme benziyor. Yüzde 95 şeffaf, 300 mikron kalınlığındaki güneş hücresi, akıllı telefonun veya tabletin ekranının altına yerleştiriliyor. Bekleme süresinin limitini kaldıran teknoloji, konuşma süresini ise yüzde 20-50 arasında artıracak.

Ürünlerini güneş enerjili hale getirmek için daha güçlü bir sistem geliştirmek istediği öne sürülen Apple'ın, gelecekte cihazların ekranılar ve arka panellerini güneş hücreleriyle kaplayabileceği düşünülüyor.

nbsp;

Apple ürünleri güneş altında şarj olacak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...