Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İskoçya'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İskoçya'da

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Türk-İngiliz 3. Tatlıdil Forumu'na katılmak üzere İskoçya'nın başkenti Edinburg'a geldi.

Edinburgh Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül'ü, İskoçya Kültür ve Dış İlişkiler Bakanı Fiona Hyslop, Türk- İngiliz Tatlıdil Forumu Eşbaşkanı Jack Straw ve eşi Alice Perkins ile Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz karşıladı. Geleneksel İskoç müziği ile karşılanan Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül'e çocuklar çiçek verdi.

Gül'e Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu Eşbaşkanı ve eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış da eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Edinburgh'u ziyaretinin ilk gününde York Dükü Prens Andrew'un ev sahipliğinde Hollyrood Sarayı'nda verilecek açılış yemeğine onur konuğu olarak katılacak ve forum katılımcılarına hitap edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...