Galatasaray 4'te 4 yaptı, galibiyet serisini bozmadı

Galatasaray 4'te 4 yaptı, galibiyet serisini bozmadı

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'u 2-1 yenen Galatasaray, üst üste 4. resmi maçından galibiyetle ayrıldı.

Süper Lig'in 8. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 2-1 mağlup ettikten sonra UEFA Şampiyonlar Ligi 'nde karşılaştığı Danimarka'nın Kopenhag ekibini 3-1'lik skorla geçen sarı-kırmızılı takım, geçen hafta Kayserispor'u deplasmanda 4-2 yendi. Bugün de konuk ettiği Torku Konyaspor'u Drogba ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 mağlup eden Galatasaray, hem resmi maçlardaki galibiyet serisini 4'e çıkardı hem de hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynayacağı Kopenhag maçı öncesi moral buldu.

Süper Lig'de de üst üste 3. maçında sahadan galibiyetle ayrılan "Cim Bom", puanını 19'a çıkardı.

BU KEZ CUMA GÜNÜ KAYBETMEDİ
Son iki sezonda cuma günü oynadığı maçlarda önemli puan kayıpları yaşayan Galatasaray, bu kez puan kaybetmedi.

Bu sezon da cuma günü oynadığı maçlarda Eskişehirspor ile 0-0, Medical Park Antayaspor ile de 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, Torku Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek şanssızlığını kırdı.

"Cim Bom", geçen sezon da cuma günü oynadığı 9 maçın 6'sında puan kaybı yaşamıştı.

BURAK YILMAZ, "DALYA"YA BİR GOL UZAKLIKTA
Torku Konyaspor karşısında takımına galibiyeti getiren golü atan Burak Yılmaz, Spor Toto Süper Lig kariyerindeki gol sayısını 99'a çıkardı.

Süper Lig'de 12'nci sezonunu geçiren ve 7 farklı takımda forma giyen Burak, bu maçla birlikte görev yaptığı 190 karşılaşmada 99 kez ağları havalandırdı. Burak Yılmaz, bir gol daha bulması durumunda "dalya" diyecek.

Bu arada, ligin ilk iki haftasındaki Gaziantepspor ve Bursaspor maçlarında birer gol attıktan sonra 6 haftalık suskunluğunu geçen hafta Kayserispor karşısında bozan sarı-kırmızılı oyuncu, Torku Konyaspor karşısında 67. dakikada fileleri havalandırarak bu sezon 4. golünü kaydetti.

DROGBA LİGDEKİ 6. GOLÜNÜ ATTI
Mücadelede ilk yarının uzatma dakikalarında Galatasaray'ın beraberlik golünü atan Didier Drogba, Spor Toto Süper Lig'deki 6. golünü kaydetti.

Bu sezon Medical Park Antalyaspor, Beşiktaş (2), Akhisar Belediyespor ve Kayserispor karşılaşmalarında golle buluşan yıldız futbolcu, Torku Konyaspor maçında da meşin yuvarlağı ağlara göndererek ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Fildişi Sahilli futbolcu, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Juventus ve Kopenhag maçlarında da birer kez topu filelere göndermişti.

SNEIJDER 9. DAKİKADA BIRAKTI
Galatasaray'da yıldız futbolcu Wesley Sneijder, sakatlığı nedeniyle 9. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Geçen hafta Kayserispor ile oynanan maçta geçirdiği sakatlık sonrası belinde ağrıları olan ve sadece dünkü antrenmanda takımla çalışan Hollandalı futbolcu, ağrıları nüksedince kenar yönetimine değiştirilmesi için işaret yaptı.

Teknik direktör Roberto Mancini, 9. dakikada Sneijder'i kenara alarak, yerine Emre Çolak'ı sahaya sürdü.

MUSLERA'NIN İKİNCİ HATASI GOL GETİRDİ
Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera'nın ikinci hatasında Torku Konyaspor golle buluştu.

Maçın 16. dakikasında Muslera'nın uzaklaştırmak istediği topu ceza sahası dışında kontrol eden Gekas, sağ çaprazda uygun durumda bulunan Recep Aydın'ı gördü. Bu futbolcu da düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin 8. dakikasında da Muslera'nın kısa pasını ceza sahası önünde kontrol eden Gekas'ın vuruşunda top yandan az farkla auta gitmişti.

Bu arada, 23. dakikada Torku Konyaspor atağında Gekas ile çarpışarak ayağından sakatlanan Uruguaylı kaleci, tedavisinin ardından mücadeleye devam etti.

SABRİ'NİN GERİ PASI KORKUTTU
Karşılaşmaya savunmanın sağında başlayan ancak ilerleyen bölümde sol bekte mücadele eden Sabri Sarıoğlu'nun 50. dakikada verdiği geri pas Galatasaray kalesinde tehlikeye neden oldu.

Kaleci Muslera'nın ceza sahasının sol tarafında bulunduğu sırada, Sabri'nin sert şekilde yerden attığı geri pas az farkla yandan kornere giderken, sarı-kırmızılı tribünler pozisyon nedeniyle panik yaşadı.

TORKU KONYASPOR, DEPLASMANDA YİNE KAZANAMADI
Torku Konyaspor, Galatasaray ile İstanbul'da oynadığı 13. lig maçından da galip gelemedi.

Bu akşam oynanan karşılaşmayla Galatasaray ile Konya temsilcisi arasında İstanbul'da yapılan 13 lig maçından 12'sini sarı-kırmızılılar kazandı, 1'i berabere bitti.

Konya temsilcisi, deplasmandaki tek puanını 2006-07 sezonunda 3-3'lük beraberlikle aldı.

Tempolu geçen karşılaşmada her iki ekip, 90 dakika boyunca birer kez korner kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...