Apple güneş enerjisi teknolojisine geçiyor

Apple güneş enerjisi teknolojisine geçiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji dünyasına sızan son bir gelişmeyle Apple'ın cihazları için yeni bir güneş enerjisi teknolojisinin patentini aldığı öğrenildi.

Bu gelişmeden anlaşılacağı üzere Apple yakın gelecekte güneş enerjili ürünler sunabilir.Yabancı bir sitenin haberine göre, söz konusu patentin ayrı bir güneş paneli ve bu panelden elde edilecek enerjiyi cihazlara aktaracak kablodan oluştuğu belirtiliyor. Bir mikro kontrol cihazı ise güneşten gelen enerjinin voltaj dengesi yapılması gerekmeden aktarılmasını sağlayacak.Apple'ın geliştirmek istediği teknoloji, Fransız Sunpartner şirketinin geliştirmek istediği sistemle benzerlik gösteriyor. Yüzde 95 şeffaf, 300 mikron kalınlığındaki güneş hücresi, akıllı telefonun veya tabletin ekranının altına yerleştiriliyor. Bekleme süresi limitini kaldıran teknoloji, konuşma süresini ise yüzde 20-50 arasında artıracak.(uzmanabi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...