Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'İsrail ile işbirliği yapmayız'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'İsrail ile işbirliği yapmayız'

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Suriye'deki füze bataryalarını vurduğu operasyonda istihbaratı Türkiye'nin vediği iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail 'in Suriye 'ye düzenlediği hava saldırısı nda istihbarat ın Türkiye 'den geldiği iddialarını "Müslüman ülkeye karşı İsrail ile işbirliği yapmayız" sözleriyle yalanladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Suriye'deki füze bataryalarını vurduğu operasyonda istihbaratı Türkiye'nin vediği iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. Davutoğlu konuya İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile Dışişleri Bakanlığı'ndaki yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında değindi.

Türkiye'nin bu konuda İsrail ile işbirliği varmış gibi bir intiba uyandırılmaya çalışıldığını belirten Davutoğlu, Türkiye'nin Müslüman bir ülkeye karşı İsrail ile işbirliği yapmadığını söyledi.

Davutoğlu, "Hiçbir gerekçeyle hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İsrail ile herhangi bir başka Müslüman ülkeye veya başka bir ülkeye dönük olarak işbirliği yapmamıştır, yapmaz ve yapmayacaktır. Bu konuda çıkan haberlerin hepsi Türkiye'nin ilkesel tutumuna gölge düşürmeye yönelik haberlerdir" diye konuştu.

'KARA PROPAGANDA'
Türkiye'nin İsrail'de, Ortadoğu'da bir ortak operasyonun parçası olmasının söz konusu olmadığının ve olmayacağının altını çizen Davutoğlu, bu konuda çıkan haberlerin hepsinin asılsız ve kara propaganda amaçlı olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Suriye rejiminin kendini korumak için halkının paralarıyla elde ettiği silahları kendi halkına kullanmasına her zaman karşı çıktık ama İsrail'in herhangi bir şekilde bir operasyonuna da karşı çıktık. Çıkmaya da devam ederiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...