Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ajda Pekkan'a Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanı verildi

/ Kaynak: İHA
Ajda Pekkan'a Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanı verildi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Ajda Pekkan'a müziğe ve sanata katkılarından dolayı Fransa'nın en prestijli nişanlarından Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanı verildi.

Süper Star Ajda Pekkan Fransa'nın 'Chevalier De I'ordre Des Arts Et Des Lettres' sanat ve edebiyat şövalyelik nişanına layık görüldü. Beyoğlu'ndaki Fransa Sarayı'nda düzenlenen törene AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Zeynel Abidin Erdem başta olmak üzere sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Törende Pekkan'a Fransa Devlet Nişanı'nı Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili takdim etti. Nişanı aldıktan sonra bir konuşma yapan Ajda Pekkan'ın konuşmasında duygulandığı görüldü. Sanatın ve edebiyatın yükselişine katkıda bulunanlar için Fransa Devleti tarafından verilen "Chevalier De L'Ordre Des Arts Et Des Letters" şövalyelik unvanını alan Ajda Pekkan'a hitaben konuşmasında Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, "Fransa Cumhuriyeti bu akşam büyük bir sanatçıya, şarkıların önde gelen yorumcusu Ajda Pekkan'a saygılarını sunuyor. Ama Fransa yaklaşık 500 yıldır her iki ülke ve halklarımız arasında köprü görevini üstlenen Frankofon Türk sanatçılar ve entelektüel kuşaklara duyduğu minnettarlığı belirtmek ister. Fransa bu akşam Türk popüler kültürünün en önemli sanatçılarından biri aracılığıyla Türk popüler kültürüne saygılarını sunuyor" diye konuştu. nbsp;Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili konuşmasının ardından Ajda Pekkan'a Fransa Cumhuriyeti Kültür Bakanı adına Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanını takdim etti. Fransa'nın özellikle bayan olan Kültür Bakanı tarafından verilen nişana layık görüldüğü için minnettar olduğunu belirten Ajda Pekkan, "Benim için bu kadar önemli bir gecede benimle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum, ailemsiniz. Beni yalnız bırakmadınız. Bu gece beni şövalye yaptınız. Bu mutluluk kalbimin derinliklerinde hep yaşayacak" diye konuştu. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Ajda Pekkan'a "Sayın Şövalye" demesiyle birlikte salonda gülüşmeler yaşandı. Dünya tarihinde ilk defa bir Süper Star'ın aynı zamanda şövalye kazandığını söyleyen Bakan Bağış, "Türkiye'de bu sıfata çok yakışacak sanatçımız kim olurdu diye sorsanız cevap Ajda Pekkan olurdu. Ajda hanımın bugüne kadar pek çok konuda desteğini gördüm ama bugünden sonra da Fransız devlet nişanı sahibi olarak Fransa'nın AB sürecindeki ikircikli düşünceleri olanları ikna edeceğine inanıyorum" dedi. Bu sözler üzerine Ajda Pekkan'ın asker selamı verdiği görüldü. Konuşmaların ardından Ajda Pekkan, Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili ile fotoğraf çektirdi. Törenin ardından davetliler Ajda Pekkan'ı tebrik etti. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman'da kızıyla birlikte katıldığı törende Ajda Pekkan'ı aldığı devlet nişanından dolayı kutladı. Tören sonrası davetlilere kokteyl verildi.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...