Ali Koç, 'Aday değil, tarafım'

Ali Koç, 'Aday değil, tarafım'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Yönetici Ali Koç, başkanlık seçimleri öncesi basının karşısına çıkarak soruları cevapladı.

Kongrede tavrının ne olacağı merakla beklenen eski Fenerbahçe Yöneticisi ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, basının karşısına çıktı. Aday olmayı şu aşamada düşünmediğinin altını çizen Koç, kararının, son bir yıldır aile şirketlerinde aldığı sorumluluklar ve önceliklerinden kaynaklandığını vurgulayarak, "Şartlarım müsait olduğu anda daha önce yaptığım gibi her Fenerbahçeli gibi tekrar görev almayı düşünmekteyim" dedi. Koç, konuşmasında Yıldırım'a destek verdi. Toplantıda başkan Aziz Yıldırım'ın rakibi Mehmet Ali Aydınlar'ı eleştiren Koç, Fenerbahçe'nin CAS davasını geri çekmesinin sebebini 'resmi' olarak açıkladı: "Davayı açtıktan sonra mütemadiyen ya ikna edilmeye çalışıldık ya baskı altına alındık. Sadece Aydınlar döneminde değil, sonraki dönemde de. Hatta orada daha çok şiddetlendi. En büyük 10 ekonomiden biri olma hedefi var. Gerekliliklerinden biri de uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapmak. 2020'ye odaklanıldı. Olimpiyat ya da Euro 2020. Bilhassa Şenes Erzik'in öncülüğünde CAS davasını çekersek 2020'nin ev sahipliğinin bize verileceğine inandırıldı." Aydınlar başkanlığındaki TFF'nin yol haritasının, bugün doğal sonuç olarak nitelenen ilgili bütün kurullarda Fenerbahçe aleyhine karar çıkmasına sebep olduğunu ifade eden Koç, Aydınlar'a, "Fenerbahçe formasını çıkaramadığınız için alacağınız kararlarla Türk futbolunu riske sokuyorsunuz" baskısı yapıldığını ifade etti.
13 bin 416 oy var...
Fenerbahçe're Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün başlıyor. UEFA'nın, sarı-lacivertli futbol takımına verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nce (CAS) onanmasının ardından, kulüp yönetim kurulunun aldığı kongre kararından sonra, 26 Ekim Cumartesi günü çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen toplantı, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek. Kongre öncesi, mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçeli eski yönetici Mehmet Ali Aydınlar, kongre üyesi Yamen Uzun ve eski yönetici Hulusi Belgü'nün başkan adaylığı bulunuyor. Geçici ihraç cezası bulunan Belgü'nün adaylığı, ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin üyelerin oylarına sunulmasıyla belli olacak. İki gün sürecek olağanüstü genel kurula, aidatını yatıran 13 bin 416 kongre üyesi katılabilecek.
Oylama 'doğum günü'nde...
Başkan Aziz Yıldırım, 61. yaş gününde kongre heyecanı yaşayacak. Doğum tarihi 2 Kasım 1952 olan Yıldırım, doğum gününde, Fenerbahçe Kulübü'ne yeniden başkan seçilmek için yarışa girecek. Bu arada Ülker Sports Arena, ikinci kez Fenerbahçe'nin genel kurul toplantısına ev sahipliği yapacak. 19-20 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulda, 'futbolda şike' davasında tutuklu yargılandığı için cezaevinde bulunduğu sırada tek aday olan Aziz Yıldırım, 5 bin 269 oy alarak yeniden başkan seçilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...