Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japon Hitachi'nin CEO'sundan Marmaray itirafı

Japon Hitachi'nin CEO'sundan Marmaray itirafı

DÜNYA Haberleri

Japon Hitachi'nin CEO'su Rennert, 'Marmaray'ı kaçırdık' diyerek üzgünlüğünü belirtti.

Raylı sistemlerde dünya devi Japon Hitachi'nin Avrupa CEO'su Rennert, Marmaray'da yer almamaktan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Rennert, "Geç geldik, Marmaray'ı kaçırdık" dedi Globalleşme stratejisi çerçevesinde Türkiye'ye yatırıma gelen Japon Hitachi, geç alınmış bu karardan dolayı önemli projelerin dışında kalmış olmaktan dertli. Şirketin Avrupa CEO'su Klaus Dieter Rennert, "Türkiye'ye gelme kararında geç kaldık. Birçok dev projede yer alamadık" özeleştirisinde bulundu. Japonya merkezli grubun 2.5 yıl önce aldığı küreselleşme kararının ardından Türkiye'yi hedef ülkelerden biri olarak belirlediğini söyleyen Rennert, "Bu nedenle Marmaray gibi iyi olduğumuz bir alandaki projede yer alamadık. Marmaray'ı çok kıskandım. Türkiye için dev bir adım. Geç kalmayı, kaybetmeyi sevmem. İşin içinde olmamaktan hiç hoşlanmam ama bu sefer böyle oldu" diye konuştu. nbsp;
NÜKLEERDE MUTLAKA VARIZ
Hitachi'nin nükleer santral yapımında dünya çapında yatırımları olduğunu vurgulayan Rennert, Türkiye'nin bu alandaki sürecini de yakından takip ettiklerini belirtti. Rennert, Sinop ve Mersin'deki santral ihalelerine geç kaldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "İngiltere'deki yatırımımız için 1 milyar eurodan fazla yatırım yaptık. Türkiye'deki iki yatırımı kaçırmamız bir sonrakinde yer almayacağımız anlamına gelmez. Bundan sonrakilerde mutlaka Hitachi olacaktır" diye konuştu.
TÜRKİYE CİROSU 1 MİLYAR TL
Mars Lojistik'in yüzde 51'ini satın aldıktan sonra Tuzla'da da bir tesis kuran Hitachi'nin Türkiye cirosu 1 milyar TL. Şu anda bin 200 olan çalışan sayısını da artırmayı planladıklarını ifade eden Rennert, "Türkiye hükümetinin mega projelerinde çözüm ortağı olacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...