Taliban Lideri Hakimullah Mehsud, İHA ile öldürüldü

Taliban Lideri Hakimullah Mehsud, İHA ile öldürüldü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD'nin Pakistan'da insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda Pakistan Talibanı lideri Hakimullah Mehsud'un öldürüldüğü kaydedildi.

ABD'nin Pakistan'da insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği füze saldırısında Pakistan Talibanı lideri Hakimullah Mehsud'un da aralarında bulunduğu en az 5 kişinin öldüğü kaydedildi. Pakistan istihbarat yetkililerinin yaptığı açıklamada, Hakimullah Mehsud'un Veziristan bölgesinde bir camide düzenlenen toplantıdan çıkarken aracını hedef alan İHA saldırısında hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırı sonrası ölenler arasında örgütün önemli isimlerinden Tarık Mahsud'un da yer aldığı belirtildi. Taliban ve Pakistan hükümeti tarafından olay ile ilgili henüz bilgi verilmedi. Pakistan hükümetiyle Taliban arasında müzakerelerin başladığı iddia edilen bu günlerde saldırının barış diyaloglarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Bu arada Taliban'ın sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, hükümet kanadında henüz kendilerine müzakere ile ilgili bir talebin gelmediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...