Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taliban'ın önemli dört komutanı öldürüldü

/ Kaynak: AA
Taliban'ın önemli dört komutanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada 13 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinde Taliban militanları ile Afgan güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada 13 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. 209. Şahin Kolordu Komutanlığı Sözcüsü Muhammed Reza Reza, Faryab'ın Almar ilçesinin Kara Goylu bölgesinde militanların eylem için hazırlandığı sırada Afgan güvenlik güçlerinin saldırısına uğraması üzerine şiddetli çatışma yaşandığını belirtti. Çatışmada 7 militan, 3 asker ve 3 sivil olmak üzere 13 kişinin öldüğünü ifade eden Reza, iki taraftan da 15 kişinin yaralandığını kaydetti. Ölenlerin arasında Taliban'ın önemli komutanlarından dördünün bulunduğunu aktaran Reza, diğer militanların da kadın elbisesiyle burka takarak bölgeden kaçtığını dile getirdi. Reza, bölgede toplanan yaklaşık yüz militanın hedefinde Almar ilçesinin kontrolünü ellerine geçirmek olduğunu vurguladı.
Taliban sözcüsü Qari Yusuf Ahmadi ise çatışmada 23 askerin öldürüldüğünü, 35 askerin yaralandığını ve 8 zırhlı tankın da militanlar tarafından ateşe verildiğini iddia etti. Saldırıda 2 militanın öldüğünü, 3 militanın yaralandığını açıklayan Ahmadi, çatışmada bölge sakinlerinden 13 sivilin de öldüğünü öne sürdü.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...