'Yılmaz'lar A.Ş., Galatasaray 2 - Konyaspor 1

'Yılmaz'lar A.Ş., Galatasaray 2 - Konyaspor 1

SPOR Haberleri

Konyaspor Arena'da Recep'le öne geçti. Galatasaray Drogba ile eşitliği sağladı. Aydın Yılmaz oyuna girdi, asist yaptı, Burak Yılmaz 3 puanı kurtardı.

Süper Lig'nin 10. hafta açılış maçı Galatasaray'ın kâbusu haline gelen Cuma olunca, taraftar da tedirgin olmuştu. Nasıl olmasın? Cimbom Antalya ve Eskişehir ile berabere kalmış, puan kayıpları can sıkmıştı. Salı günü G.Saray için çok önemli, Şampiyonlar Ligi'nde yolunu belirleyecek Kopenhag maçı var ya, yönetim sesini çıkarmıyor. Hakem M.Kamil Abitoğlu 2. hafta oynanan Bursa maçını yönetmiş, G.Saray bu maçtan da 1 puan çıkarabilmişti. Mancini, hafta içi bütün ihtimalleri gözden geçirerek T.Konyaspor'a karşı takımını hazırlamış; Dany, Riera, Amrabat ve Bruma'ya acımadan tribüne göndermişti. Kadroda süpriz yok ama maça Sabri sağ bekte, Eboue ise sol bekte başlayınca kısa süreli bir şaşkınlık yaşanmadı değil... Maç tam da beklenildiği gibi G.Saray'ın baskısı ile başladı. 9'da Sneijder sakatlandı. 16'da Muslera'nın pası kısa düşünce fırsatçı Gekas ceza alanına daldı, topu Recep'e verdi. Recep de güzel asisti gole çevirdi: 0-1. nbsp;Konya'nın hocası Uğur Tütüneker'i tebrik etmek lazım. Eskiden yüksek mevkideki devlet görevlilerini sürgün etmek için şeker ya da un fabrikasına gönderirlerdi. Sarı-kırmızılıların unutulmazlarından Tütüneker, sürgünde değil ama adından söz ettiren bir takım kurmuş, kontra ataklarla G.Saray'ı zorluyorlar. 45+4'te Umut ortalıyor ve iyi yükselen Drogba ilk yarının skorunu belirliyor: 1-1. Kaçan goller taraftarı çileden çıkarıyor, 50'de Sabri'nin geri pası az kalsın gol oluyordu. Sabri yerini yadırgıyor, Muslera ise şaşkın... 67'de oyuna sonradan giren Aydın'ın ara pasıyla buluşan Burak, kaleciyi de geçerek klasını konuşturdu: 2-1. G.Saray "şeker" gibi galibiyet alarak ligde yoluna emin adımlarla devam ederken, Salı günü için de iyi bir moral kazandı.


nbsp;'Yılmaz'lar A.Ş., Galatasaray 2 - Konyaspor 1

GALİBİYET MANCİNİ'NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEDİ
2-3 gol daha nbsp;yiyebilirdik!

Karşılaşma sonunda Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin yüzü, Torku Konyaspor galibiyetine rağmen gülmüyordu. İtalyan hoca, "Maçın ilk 5 ve devrenin son 5 dakikasında iyi oynadık. Ancak ilk yarıda gerçekten kötüydük. 2-3 gol daha yiyebilirdik. Konsantrasyon eksikliğimiz var. Bunu çok çalışıp düzeltmemiz gerek" diye konuştu. Mancini, "Çok hata yaptık. Kaleciye verilen paslar da bunların içinde. Kayseri'ye karşı ilk 30 dakikada oynadığımız futbolu ortaya koymamız lazım. Puan yitirmediysek şans bizimle olduğu içindir. Sakatlığına rağmen Bruma'nın yerine Sneijder'i tercih ettik. Çünkü o bir şampiyon" dedi. Öte yandan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker'in karşılaşma sonunda tansiyonu düştü. Bu nedenle basın toplantısına yardımcı antrenör Mert Korkmaz katıldı. Korkmaz, "İlk yarı iyi bir oyun sergiledik. Ancak ikinci yarıda bunun devamını getiremedik" diye konuştu.

Didier Drogba '3K'yı tamamladı
Galatasaray'da son haftalardaki formu ile dikkat çeken isimlerden birisi de Didier Drogba. Takım içinde liderliğe soyunan yıldız oyuncu, son 3 karşılaşmada da gol atmayı başararak, takımına büyük katkı sağladı. Drogba, Kayserispor, Kopenhag ve Konyaspor filelerini havalandırarak '3K' serisini tamamlamış oldu. Drogba, "Kopenhag'ı da yenersek, tur için inançlı olmaya başlarız" diye konuştu.

Burak '99' dedi
Geçtiğimiz hafta Kayseri deplasmanında fileleri havalandırıp, 6 maç sonra suskunluğunu bozan Burak, dün de Torku Konyaspor'u boş geçmedi. Sarı-kırmızılı futbolcu böylece Süper Lig'de 99. golünü kaydederek, 100'ler kulübüne bir adım daha yaklaşmış oldu.

Geri pası ezbere attım
Maça sağ bekte başlayan daha sonra sola geçen Sabri, kaleye bakmadan Muslera'ya verdiği geri pasta taraftarı şoke etti. Tecrübeli oyuncu "Sol bekte iyiydim. Ezbere geri pas attım. Aslında altyapıda kale içine pas atılmaması gerektiğini hocalarımız söylüyor" dedi.

Sneijder 8 dakika oynadı!
Geçen hafta Kayseri'de belinden sakatlanan ve 2. yarıda oyundan alınan Sneijder, son anda Konya karşılaşması kadrosuna dahil edildi. Ancak Hollandalı yıldızın sakatlığı 8. dakikada nüksetti. Sneijder'in yerine Emre Çolak'ı oyuna dahil oldu. Hollandalı yıldızın durumu bugün netlik kazanacak.


Muslera'dan çifte hata
Kaleci Muslera dün 2 kritik hataya imza attı. Degaj yaparken topu 2 kez Konyasporlu oyunculara nişanlayan Uruguaylı'nın bu hatalarından birinde Recep topu ağlarla buluşturdu. Drogba attığı gol sonrası Muslera'nın yanına gidip, ona moral verdi.

TWITTER'DAN
Sabri Sarıoğlu saha içinde topla talk-show yapan ilk ve tek adamdır. @onur_tosun


nbsp;'Yılmaz'lar A.Ş., Galatasaray 2 - Konyaspor 1

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...