Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, 'Meclis, hiç olmadığı kadar olgun davrandı'

Başbakan Erdoğan, 'Meclis, hiç olmadığı kadar olgun davrandı'

Politika Haberleri

Başbakan Erdoğan da 'Parlamento hiç göremediği olgunluk içinde süreci değerlendirdi' ifadesini kullandı.

Meclis'teki baş örtüsü devrimini değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamento hemen hemen hiçbir zaman göremediği, yaşayamadığı bir olgunluk içinde bu süreci değerlendirdi" dedi. Cuma namazını Beştepe Camisi'nde kılan Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin AK Partili 4 kadın milletvekilinin Meclis Genel Kurulu'na başörtüsü ile katılmasına ilişkin soruları üzerine, "Tabii ki atmosferi tarihi bir atmosfer olarak görüyorum. Parlamento'daki destek veren bütün grup ve milletvekillerine şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Temenni ederim ki Parlamento çalışmalarının geleceği açısından buna benzer süreci, temel hak ve özgürlüklerde, demokratikleşmede, ülkemizin milletimizin çıkarlarında aynen devam ettirirsek görülecektir ki Türkiye'nin inşallah aşamayacağı engel yoktur" dedi. Erdoğan, CHP'nin tavrı ile ilgili soru üzerine, "Bakın, orada üç siyasi parti gayet güzel bir tavır sergiledi ama CHP maalesef tarihten gelen şeyini hala devam ettirmenin gayreti içerisinde. Olumlu yaklaşanı da var kendi içlerinde, olumsuz olanı da var. Ama ben neticeye bakıyorum. Biz, üzümü yiyelim, bağcı ile uğraşmayalım" diye konuştu.
CHP'nin "AK Parti bunu bir mağduriyet olarak kullanacak biz buna izin vermeyeceğiz" gerekçesini öne sürdüğünün hatırlatılması üzerine Erdoğan şunları söyledi: "Ben, size bir şey söyleyeyim mi, milletin verdiği izni kimsenin engellemeye hak ve selahiyeti yoktur. CHP'nin ne böyle bir gücü, ne kudreti vardır. Çünkü milletin talebi budur ve milletin bu talebi de gerçekleşmiştir. Onun için fazla yorum yapmanın da gereği, anlamı yok."
TBMM'de kadın milletvekillerinin pantolon giymesine yönelik düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya da Başbakan Erdoğan, "Bunlar sorun değil, bunların hepsi aşılır. Bu kadar şeylerden sonra, pantolon falan, bunlar konu değil" cevabını verdi. nbsp;ANKARA AA


İŞÇİLERLE SOHBET
Cuma namazını Beştepe Camii'nde kılan Başbakan Erdoğan ayrılırken, bahçedeki simitçiden aldığı simitleri vatandaşlara dağıttı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, nbsp;daha sonra Başbakanlık binasının inşaatını gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, inşaatta çalışan işçilerle sohbet etti. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...