Fenerbahçe'de kongre heyecanı başlıyor

/ Kaynak: İHA
Fenerbahçe'de kongre heyecanı başlıyor

SPOR Haberleri  / İHA

Fenerbahçe'de genel kurul heyecanı bugün başlıyor. Kongre Ülker Sport Arena'da gerçekleştirelecek ve 2 gün sürecek.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı bugün başlıyor. Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan kongrede, aidatını yatırmış olan 13 bin 416 kongre üyesi oy kullanabilecek. Genel Kurulda bugün ilk olarak başkanlık divanı oluşturulacak. Toplantıda daha sonra faaliyet ve denetim kurulu raporları okunacak ve tartışılacak. Ardından ise Recep özcan'ın başvurusuyla mahkeme tarafından alınan karar doğrultusunda Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler İlhan Ekşioğlu ile Şekip Mosturoğlu için "kötü şöhret" oylaması yapılacak. Kötü şöhretli olduğu kabul edilirse Aziz Yıldırım'ın adaylığı iptal olacak.


BAŞKAN YARIN SEÇİLECEK
İkinci gün, yani pazar günü ise başkan ve yönetimi seçilecek. Başkanlık için Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar, Hulusi Belgü ve Yamen Uzun yarışacak.


Merakla beklenen nbsp;Fenerbahçe nbsp;Olağanüstü Genel Kurul'u bugün başlıyor. nbsp;Ülker Sports Arena'da yapılacak ve iki gün sürecek genel kurula aidatı yatıran 13 bin 416 kongre üyesi katılacak. Sarı-lacivertliler, 1998'den bu yana görevde olan Aziz Yıldırım döneminde ilk defa bu kadar başkan adayının olduğu bir genel kurul yaşıyor. Kongre öncesi, mevcut Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, Mehmet Ali Aydınlar, Yamen Uzun ve Hulusi Belgü başkanlık için adaylığını açıkladı. Geçici ihraç cezası bulunan Belgü'nün adaylığı, bugünkü oylamada belli olacak.


DOĞUM GÜNÜNDE KONGRE
Başkan Aziz Yıldırım, 61. yaş gününde kongre heyecanı yaşayacak. Doğum tarihi 2 Kasım 1952 olan Yıldırım, doğum gününde yeniden başkan seçilmek için yarışa girecek. Ayrıca Ülker Sports Arena 2. kez genel kurula ev sahipliği yapacak. 19-20 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen olağan genel kurulda, "futbolda şike" davasında tutuklu yargılandığı için cezaevinde bulunduğu sırada tek aday olan Yıldırım, 5 bin 269 oy alarak yeniden başkan seçilmişti.


GENEL KURUL GÜNDEMİ
Ülker Sports Arena'da saat 10.30 başlayacak genel kurulda önce başkanlık divanı seçimi yapılacak. Ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporları okunacak. Bu raporlar hakkındaki görüşmelerin ardından, yönetim kurulunun ibrasi için oylama gerçekleştirilecek. TFF delegeleri ile özerk federasyonların delegelerinin seçimi ve sair konularda yeni oluşacak yönetim kuruluna yetki verilmesi için yapılacak oylamadan sonra, mevcut başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler İlhan Ekşioğlu ile Şekip Mosturoğlu'nun durumunu ilgilendiren 10. madde görüşülecek.
Yönetim kurulunun bütçe arttırımı ve ek bütçe konusunda tavsiye talebinin görüşülmesinin ardından, başvuruları üzerine, ihraç ve geçici ihraç kararı bulunan kulüp üyelerinin talepleri oylamaya sunulacak.
Başkan adaylığını açıklayan ancak geçici ihraç cezası bulunan Hulusi Belgü'nün, ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebi üyelerin oylarına sunulacak. Toplantıda, oylamalardan sonra başkan ve yönetim kurulu seçiminde sandıklarda görev alacaklar belirlenecek. Başkanlık seçimi ise kongrenin ikinci gününde gerçekleştirilecek.

7'SİNDE TEK ADAYDI BU DEFA RAKİP ÇOK
Bugüne kadar, 7'si Olağan, 3'ü Olağanüstü Genel Kurul olmak üzere geçirdiği 10 kongrenin 7'sine tek aday olarak giren Aziz Yıldırım, 23-24 Mayıs 2009'da Şadan Kalkavan ile yarıştığı kongrenin ardından, başkanlık için yeniden bir adayla yarışa girecek.


nbsp;Fenerbahçe'de kongre heyecanı başlıyor
Süreç bitmeden gitmeyeceğim
Fenerbahçe Kulübü'nün bugün başlayacak olan olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa tekrar aday olan mevcut başkan Aziz Yıldırım, "Herkes şunu bilsin ki benim görev sürem 3 Temmuz'dur. Bu süreç tamamlanmadan ve 3 Temmuz'un tüm kanıtları Fenerbahçe üzerinden temizlenmeden bizim görevimiz bitmez, bitmeyecektir " dedi. Yıldırım, "Bu sade bir seçim değil, Fenerbahçe'nin 3 Temmuz'la yüzleşmesidir. Benim yönetim kurulum Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarı, Manisaspor maçındaki kadınlar, meydanları sarı-laciverte boyayanlardır. Çağlayan'da ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nda nöbet bekleyenler ve dualarını esirgemeyenlerdir" ifadelerini kullandı.
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, adaylardan Mehmet Ali Aydınlar'a gönderme yaparak, "Zenginler kulübü mantığıyla Fenerbahçe'yi kalkındıracaklarını iddia edenler, Fenerbahçe'yi tanımıyor ve değerlerini bilmiyordur. Fenerbahçe halkın takımıdır. Değerlerimiz seçim malzemesi yapılamaz. Son günlerde 'Demokratik Fenerbahçe' söylemi gerçekleştirdiler. Demokratikleşme, TÜSİAD modeliyle olmaz. Demokratikleşme, 1 milyon üyeyle ve dünyanın her yerindeki milyonlarca Fenerbahçeliyle olur. Fenerbahçe'nin '1 milyar lira veya 500 milyon dolar borcu var' diyorlar. Peki bu 500 milyon doların karşılığında aktiflerinde ne var, ona bakmıyorlar" açıklamalarında bulundu.


"İKİ YÜZLÜ" VURGUSU
Yıldırım, kongrenin diğer adaylar Mehmet Ali Aydınlar, Hulusi Belgü ve Yamen Uzun için hayırlı olmasını dileyerek, zorlu bir göreve talip oldukları için kendilerini tebrik ettiğini söyledi. Aziz Yıldırım, "Şimdi kimlerin Fenerbahçe'ye başkan olması gerekir diye sorduğunuz da en başta iki yüzlü olanların bu kulübü başkan olmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Mehmet Ali Aydınlar (Acıbadem ile anlaşma bozulunca) kulüpten aldığı kombineleri iade edip, ücretini geri aldı. Voleybolculara ödediği paraları da kulüpten tahsil etti. 15 senede 5 kez şampiyon olduk. Üç defa son maçta bizi boğazladılar, etti 8. 15 senede 8, demek ki senede bir şampiyon oluyormuşuz ama müsaade etmediler" diye konuştu.


ÇOCUKTAN OY İSTİYORLAR!
Aydınlar'ın sahibi olduğu hastaneye gelen insanları kayıtlardan bulup kongrede oy istemek için aradığını ileri süren Yıldırım, "Geçen gün Eren diye birini arıyorlar, bir bayan çıkıyor, kongreyle ilgili oy istiyorlar. Aldıkları cevap, Eren 4 yaşında bir çocuk. Allah aşkına yapmayın bunları. Bir aile dostum anlattı, G.Saraylılara bile oy için mesaj çekiyorlar" şeklinde konuştu. Yıldırım, "Son sözüm odur ki, Aziz Yıldırım bir gün F.Bahçeli olmak için değil, bir gün F.Bahçe'yle ölmek için yaşamıştır ve yaşayacaktır" diyerek sözlerini tamamladı. M.EMİN ULUÇ

NOTLAR:

Katılım yüksekti
Aziz Yıldırım'ın bugün başlayacak seçimli olağanüstü genel kurul öncesi gerçekleştirdiği toplantıya katılım yüksek oldu. Kongre üyelerinin doldurduğu salondaki toplantıyı çok sayıda kongre üyesi de ayakta takip etti.

Gövde gösterisi
Tesisleri tanıtan ve Aziz Yıldırım'ın futbol takımına soyunma odasında yaptığı bir konuşmanın yer aldığı barkovizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen sarı-lacivertlilerin başkanı, kongre üyelerince ayakta alkışlandı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Aziz Yıldırım, toplantıda adeta gövde gösterisi yaptı.

Ali Koç da katıldı
Aziz Yıldırım'ın toplantısına başladıktan bir süre sonra eski kulüp yöneticisi Ali Koç da katıldı. Toplantıyı takip etmeye gelen kongre üyelerine 1998 ile 2013 yılları arasında yapılan tesisler, elde edilen sportif başarılar ve ekonomik atılımların anlatıldığı Yıldırım için hazırlanan kitap dağıtıldı.

AYDINLAR'A SORU BOMBARDIMANI
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, konuşmasının bir bölümünü aday Aydınlar'a sorduğu sorulara ayırdı. İşte Yıldırım'ın, cevap beklediği bazı sorular:
2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir? Şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verecek misin? Fenerbahçe Kulübü 2010-2011 sezonunda şike yapmış mıdır yapmamış mıdır? Seni Fenerbahçelilerin değil de Galatasaraylıların desteklemesi tesadüf müdür? Sen Galatasaray'ın Fenerbahçe başkan adayı mısın? Geçmişteki mesai arkadaşların olan Galatasaraylı Lutfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal'ı da yeni yönetimine alacak mısın? Eğer başkan olursan, TFF'de yaptığın gibi Galatasaraylılarla el ele vererek Fenerbahçe'yi Galatasaray'a katma projeni hayata mı geçireceksin?


nbsp;Fenerbahçe'de kongre heyecanı başlıyor
Utanmadan yalan söylüyor
F.Bahçe'de 3 toplantılı günün son konuşmasını Mehmet Ali Aydınlar yaptı. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın eleştiri oklarının ardından medyanın karşısına çıkan Aydınlar, Yıldırım ve Koç'a cevap vermekten çok projelerini anlattı. Konuşmasının sonuna doğru Yıldırım'a yüklenen Aydınlar, "Utanmadan yalan söylüyorsun. Koskoca F.Bahçe Başkanı sadece o koltukta oturmak için yalan söylüyor" diye çıkıştı.
"Bu gidişe birilerinin son vermesi gerektiğini düşündüm ve aday oldum" diyen Aydınlar, "Yıldırım bugün FenerBank kuracağım diyor. F.Bahçe'nin borçları sürdürülebilir mi önce buna bakmak lazım. 1998'de bankadan kredi almaya çalıştı, ben karşı çıktım. F.Bahçe'yi teslim edeceğim demişti, pazar günü seçimi kaybedersen F.Bahçe'yi 5 milyon 700 bin borçla teslim edecek misin, etmeyecek misin? diye konuştu.
ANTİ DEMOKRATİK YÖNETİM
Eleştirilerine devam eden Aydınlar, "F.Bahçe'de mali durumdaki belirsizlik, anti demokratik sistemin bir enstrumanı olarak kullanılıyor. F.Bahçe'ye hizmet etmek isteyen çok sayıda iş adamı var ama engelleniyorlar. Bunun nedeni tek adam hegemonyası. Bu kulübün başkanı da, teknik adamı da, televizyon yöneticisi de hep aynı kişi. Şampiyonluk yaşayan teknik adamlar kulüpte en fazla 1 yıl kalabiliyor. F.Bahçe'de hiçbir başarı cezasız kalmıyor" dedi.
Ali Koç ile Aziz Yıldırım'ın bazı eleştirilerine cevap vermek zorunda kaldığını ifade eden Ayınlar, F.Bahçelilerle TÜSİAD diye dalga geçiyorsun. Bu noktaya gelmiş olmandan üzüntü duyuyorum. Bu kulübe yaşattıklarının cevabını pazar günü F.Bahçeliler verecek" ifadelerini kulllandı.
SORUMLUSU SENSİN
Mehmet Ali Aydınlar, "Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verecek misin?" sorusuna ise, "2010-11 şampiyonluğu sahada ter döken futbolcuların, teknik kadronun analarının ak sütü gibi hakettiği bir kupadır. Bu kupanın hâlâ kulüpte kalıp kalmayacağı konuşuluyorsa, sorumlusu sensin" cevabını verdi.
İBRAHİM AKIN'I TANIMAM
Aydınlar, dün şike soruşturmasının aktörlerinden biri olan İbrahim Akın ile ilgili bir video izletti. Bu videoda İbrahim Akın, ısrarla Mehmet Ali Aydınlar'ı tanımadığını söyledi. Videonun ardından salona seslenen Aydınlar, "Hayatımda İbrahim Akın'ı ne gördüm, ne de konuştum. Sevgili Aziz Yıldırım, utanmadan yalan söylüyorsun. Koskoca F.Bahçe Başkanı koltukta kalmak için yalan söylememeli. Sana en büyük cevabı F.Bahçeliler verecek" dedi. nbsp;HASAN SARIÇİÇEK

ALEX'E İTİBARINI İADE EDECEĞİZ
Mehmet Ali Aydınlar, "Şeffaf bir kulüp vaad ediyorum. İç barışı, 3 büyük branşta her yıl Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, yarı final vaad ediyorum. Alex'e itibarını iade etmeyi ve kabul ettiği taktirde ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vaad ediyorum" dedi.

nbsp;Fenerbahçe'de kongre heyecanı başlıyor
3.5 MİLYAR DOLARLIK LİSTE
F.Bahçe'de başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar'ın oluşturduğu yönetim kurulu listesi otoritelerce "çok güçlü" olarak yorumlandı. Önemli iş adamlarından oluşan listede yer alan kişilerin servetleri ve iş dünyasındaki konumları dikkatlerden kaçmazken, özellikle üç isim Türkiye'nin en zengin 100 Türkünden biri... Mehmet Ali Aydınlar ile birlikte yönetim kurulundaki kişilerin kişisel servetleri hesaplandığında Aydınlar'ın yönetiminin mali değeri yaklaşık 3.5 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Aydınlar, 1 kişiyi seçim stratejisi olarak Pazar günü açıklayacağını belirtirken, 10 kişilik listede "Hamdi Akın, Nezih Barut, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Recep Tanrıverdi, Nuri Tuna, Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun, Tankut Turnaoğlu" isimleri yer aldı.

nbsp;Fenerbahçe'de kongre heyecanı başlıyor
KOÇ: Seçimde aday değilim
1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün yapacağı seçimli olağanüstü genel kurulu öncesi dernek olarak grup halinde hareket etmediklerini, kendi adaylığının söz konusu olmadığını açıkladı. Koç, düzenlediği basın toplantısında "Desteklenecek adayla ilgili bir grup kararı alması ne bugün ne de geçmişte söz konusu değildir" dedi. Son dönemde şahsıyla ilgili gündem oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Ali Koç, "Seçimlerde aday olmayı bu aşamada düşünmüyorum. Şartlarım müsait olduğunda her Fenerbahçeli gibi tekrar görev alabilirim" ifadesini kullandı.
Koç, aday Mehmet Ali Aydınlar ile kişisel husumetinin bulunmadığını belirterek, "Kendisinin F.Bahçe için en iyisini yapmaya çalıştığımdan da şüphem yok. 3 Temmuz sürecinde gizlilik ihlallerine hiç ses çıkarılmadı. Aydınlar, "Üzerinizden F.Bahçe formasını çıkaramadığınız için ülke futbolunu riske atıyorsunuz" demişti. Bu cümleyi G.Saray Başkanı Ünal Aysal da daha önceden söylemişti. UEFA, TFF'yi parmağında oynattı" ifadelerini kullandı.
Koç, Aydınlar'ın izlediği yol haritasının F.Bahçe'nin ceza almasına neden olduğunu belirterek, "Eğer kendisinin planı gerçekleşseydi, kupamız yok sayılacaktı. Hal böyleyken müzedeki kupadan pay çıkarmasına şaşırıyorum" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...