Ünal Aysal, 'Geçmişi sevabıyla günahıyla geride bırakmalıyız'

Ünal Aysal, 'Geçmişi sevabıyla günahıyla geride bırakmalıyız'

SPOR Haberleri

Aysal, 'Terim'in toplantısını izlemedim' dedi. 'Geçmişi sevabıyla günahıyla geride bırakmalıyız' ifadesini kullanandı.

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılış süreciyle ilgili yaptığı sert ifadeler sonrası G.Saray'ın Başkanı Ünal Aysal'ın nasıl bir tepki vereceği merak konusuydu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Terim'in bu söylemleri sonrası kısa bir açıklama yapmıştı. Terim'e cevap vermeyi düşünmediğini ifade eden Aysal, "Bu konu bizim için kapandı" demişti. Sarı-Kırmızılıların 1 numaralı patronu Ünal Aysal'ın Fatih Terim'in yaklaşık 90 dakika süren basın toplantısını da izlemediği ortaya çıktı. Aysal konu ile ilgili Bugün gazetesine konuştu. nbsp;
'DAHA ÖNEMLİ İŞLERİM VAR'
Terim'in basın toplantısını izlemediği iddialarına Galatasaray Başkanı Ünal Aysal "Hayır. Fatih Terim'in yaptığı basın toplantısını izlemedim. Bugün (dün) gazetelerin başlıklarını okudum. Galatasaray'ın çok daha önemli öncelikli çözülmesi gereken sorunları var. Bunlar benim bütün vaktimi alıyor. Galatasaray'ın menfaatleri için geçmişi sevabı ve günahıyla geçmişte bırakıp önümüze bakmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
"Bu konu sık sık önünüze getirilir ve tribünlerin protestosu ile karşı karşıya kalırsanız. Taraftarı nasıl kazanacaksınız" sorusunu, "Sahada işler yolunda gidince taraftarın desteği gelir. Bizim de var olma sebebimiz görevimiz budur. Başarı için varız" diye cevapladı. (Bugün)
------------------------------------------


Fatih Terim, 'Hakkımı helal etmiyorum'
"Aylar öncesinden teknik direktör isimleri gündeme getirildi. İdmanda görevime son verildi. Maç primi için futbolcuyla görüşüldü. Bana bunları yaşatanlara nbsp;hakkımı helal etmiyorum nbsp;"Teknik Direktör Fatih Terim, hem Galatasaray'dan A Milli Takım'a geçerken yaşanan süreci anlatmak hem de sarı-kırmızılıların Başkanı Ünal Aysal'ın geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarına cevap vermek için dün tarihi bir basın toplantısı düzenledi. Terim, "Bugüne kadar suskunluğumu Galatasaray'a zarar vermemek için sürdürdüm. Ama baktım ki sürdürülen sistematik itibarsızlaştırma çabasından Fatih Terim zarar görüyor mu diye düşünen yok. Galatasaray Divan Kurulu'nda konuşacaktım, bakış açım neyse onu dillendirmeyi düşünmüştüm ama Sayın Aysal'ın bir gazeteciyle yaptığı televizyon programı daha erken konuşmama neden oldu" diye konuştu.
Galatasaray bu değildir!
Tecrübeli teknik adam, "Madem Galatasaray değerlerinden bahsediyoruz, antrenmanı bitirip teri soğumadan hocasının işine son verildiğini basın yoluyla duyuran, evine bildirimde bulunmak için noter gönderen bir anlayış, benim 40 yıllık Galatasaray'da öğrendiğim bir uygulama değildir. Bu benim hayatım boyunca rastladığım bir uygulama değildir. Galatasaray bu değildir! Aylar öncesinden başlayan hoca isimleri, maç öncesi primi ile ilgili futbolcuyla görüşülmesi ve eleman meselesi, Albayrak ve Dürüst'ün ayrılığı! 4. yıldız dedikçe her şeyin şiddeti arttı. Bunları yaşayan kim olsa istifa ederdi. Her zor durumda bana ihtiyaç duyulan, çağırıldığım her anda koşulsuz, elimi değil gövdemi taşın altına sokmaktan geri kalmadığım Galatasaray'da yaşadıklarımdan dolayı bazılarına hakkımı helal etmiyorum. Eğer yaşadıklarımı bazıları içlerine sindiriyorsa ben de affediyorum" ifadelerini kullandı.
Beni çok yaraladı
Tecrübeli Hoca, "Ben, Mayıs ayına kadar ücretsiz ve son dört maçında Milli Takım'ın başında bulunmaya söz verdim. 12 Nisan'da nbsp;TFF nbsp;ile görüştüğüm ve sözleşme imzaladığım doğru değil. Bunu iddia edenler ispat etmek zorunda. Oysa ki Antalyaspor maçından sonra 4. yıldızı takmadan gitmeyeceğimi söyledim. Öncelikle şunu belirteyim, Milli Takım'da görev aldığım süreç etik olarak ve G.Saray'a zarar gelmemesi için hassas davrandığım bir süreçti. Düşünebiliyor musunuz, Sayın Demirören, Sayın Aysal'dan izin isterken G.Saray Başkanı diyor ki "İsterseniz Ocak ayında alın yeter ki 2-3 hafta önce haber verin" Bu, beni çok yaraladı. Başkan vazgeçmeye hazır ve kendinden emin. Basın toplantısında Sayın Demirören'in gösterdiği kağıttan sonra koskoca G.Saray, hocasının sözünün değil, o kağıdın peşine düştü. Bu bir komplo ise bu komplonun kolaylaştırıcısı maalesef uzakta değil ama ben de değilim" dedi.
Süs imzası PROBLEM oldu
Teknik Direktör Fatih Terim, Milli Takım'a gitmesi için Başbakan nbsp;Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayıp aramadığı konusunda ise, "Sayın Başbakan ile zaman zaman görüşüyorum. Kendisinin gönlünden geçenin de Türk futbolunun gelişmesi yönünde elimi taşın altına sokmam olduğunu biliyorum, bundan gurur duyuyorum. Başka bir senaryo olsaydı açıklardım. Sayın Aysal yönetim değişikliği için bir karar aldı, benimle çalışmak istediğini ifade etti. Sözleşmeyi de Genel Kurul sonrasına bıraktık. Kongre geçti, sezon başı hazırlıkları geçti, Süper Kupa maçı yaptık; lig başladı, o zamana kadar tek rahatsızlık yok, mukavelenin bir kere bile gündeme geldiği yok. Ne zaman ki Milli Takım ile süs imzası attık, o zaman sorun olmaya başladı" şeklinde konuştu. nbsp;
BAŞKAN ULAŞAMAMIŞ!
Terim, son görev yaptığı Beşiktaş derbisi öncesi ve sonrasında yaşananları da değerlendirdi. Tecrübeli hoca, "Beşiktaş maçından önce Lütfi Arıboğan ile görüştük. Prim mevzusunu da konuşalım dedi. Ben de "Bir futbolcu zaten böyle bir maçı onur mücadelesi görür. Maçı kazanırsak Başkan bir prim belirler" dedim. Ayrıca "Ben gerekirse başkanı ararım" dedim. Başkan aramış, ulaşamamış. Yardımcılarıma da ulaşamamış ki oyunculara ulaşmış. Prim pazarlığı yapmış. Maçtan sonra da bir deklarasyon yayınladı, içinde oyuncular var ama beni bırakın emeği geçen hiç kimse yok. Biz bir de orada koridorlarda canımızla uğraşıyorduk" dedi. Terim, "Milli Takım olayı olmasa da Galatasaray'dan ayrılırdım. Her şeye rağmen hayat bu... Belki bir gün Galatasaray'a geri dönerim" ifadesini de kullandı.
Onuru kırılan biri varsa o da benim
"3 yıllık sözleşmeye imzayı attım. 24 saat geçmedi 'Başarı odaklı 1 senelik olsun' denildi"
Fatih Terim, Ünal Aysal'ın geçtiğimiz günlerde "Terim bizim haysiyetimizi kırdı" açıklamasına göndermede bulundu. Tecrübeli hoca, "Galatasaray'a geldiğim günü anlatayım. Aysal, Ali Dürüst ve ben öğle vakti 3 yıllık sözleşme imzaladık. İmzanın üzerinden 24 saat geçmeden evime yönetici gönderildi. O da üzülerek 'Başkan mukaveleyi 1'er senelik yapalım' dedi. Başkan, 'Her yıl başarılı olmak kaydıyla sözleşmeyi 1 yıllık yapalım' dedirtti. Haysiyeti kırılan biri varsa benim. Son yönetim kurulunda yer almayan Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak'ın yokluğunu hissettim" diye konuştu. Terim, "Ligin ilk bölümünde alınan sonuçlarla değerlendirilmek de beni üzdü. Ben, sadece kaybettiğimiz zaman değil başarılı olduğumuz zamanlarda da telefonumu kapatırım. Real Madrid maçından sonra travma yaşamış olamaz mıyım? Ben insan değil miyim? Ailem ile de görüşmedim. Bu yüzden başkanın telefonuna çıktı, çıkmadı konuşmaları yakışıksız" açıklamalarında bulundu.
Ali Sami Yen ve Metin Oktay da isyan ederdi
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in, nbsp;Galatasaray nbsp;yönetimi ile yaşadığı sıkıntılı dönemleri anlatırken sinirlenmesi dikkat çekti. Tecrübeli hoca, "Kapalı kapılar ardından söylenenlere, başka hocalarla görüşmelere, basına gönderilen SMS'lere, oyuncular ile görüşmelere, göz yumuyorsunuz. Tamam Galatasaraylıyız ama emin olun samimice söylüyorum rahmetli Metin Oktay ile Ali Sami Yen de yaşasaydı isyan ederdi bu duruma. Buna rağmen ben "4 yıldız takmadan gitmem" dedim. Antalya maçı sonrasında beni başkanla karşı karşıya getirmeyin dedim. Sayın Aysal'a "Ben 1974'te imza attım, üstünde ne yazdığına bakmadım" dedim. Bu konuda hiç konuşmadım. Galatasaray değerlerine ve etik değerlerine bağlılığımdan dolayı konuşmadım" ifadelerini kullandı. Terim, "Başkan bana ulaştı, ulaşamadı. Konsantrasyonu vardı, yoktu. Konu bu değil. Karar zaten verilmiş. Bunun için uygun kılıf aranıyordu. Asıl bunlar haysiyet kırıcı. SMS kayıtlarının bir gazeteciye servis edilmesi haysiyet kırıcı. Futbolcuyla hocasından habersiz Beşiktaş gibi önemli bir maç öncesi prim pazarlığı yapmak haysiyet kırıcı. Bu kadar başarılar yaşamış bir hocayı "Galatasaray değerleri"nden vurmaya çalışmak haysiyet kırıcı. Konsantrasyonumun azaldığı iddiası da haysiyet kırıcı. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.
AYSAL: CEVABA GEREK YOK
Galatasaray Başkanı nbsp;Ünal Aysal, Terim'in basın toplantısını takip ettiğini ifade ederek, açıklamalara herhangi bir cevap vermeyeceğini belirtti. Aysal, "Gerekenleri daha önce kulüp televizyonunda söylemiştim. Cevaba ihtiyaç yok, biz bu konuyu kapattık" dedi.
MEDYADAN SÜPER İLGİ nbsp;
Basın toplantısına 100'ün üzerinde medya mensubu katıldı. Toplantıyı GSTV'nin takip etmesi dikkat çekerken, 7 televizyon tarafından canlı yayınladı. nbsp;
Kızının nişan günü konuştu
Fatih Terim'in, kızı Buse Terim ile Emre Belözoğlu'nun yeğeni Volkan Bahçekapılı'nın nişan günü basın toplantısını düzenlemesi dikkat çekti.
Pankartlı destek nbsp;
Toplantının ardından tekne ile Tarabya Oteli'nin önüne gelen iki kişi, "İnadına Terim… 1974- amp;" yazılı bir pankart açtı. Terim, G.Saray'daki ilk imzasını 1974 yılında atmıştı. nbsp;
SORULARI YAZILI ALDI nbsp;
Terim, basın mensuplarından soruların yazılı olarak istedi. Tecrübeli hoca, "Hep aynı sorular oluyor. O yüzden yazılı istedim. Aklınıza bir şey gelmesin" diye konuştu. - nbsp;BAHADIR ÇOKİŞLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...