BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Humur için: 1 su bardağı un, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, ılık su. Pilav için: 1 adet tavuk, 1 adet havuç, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, kekik, fesleğen, karabiber, pul biber, 2 su bardağı pirinç 1 çay fincanı badem.



Perde pilavı Siirt mutfağından özel bir pilav. MALZEME: Humur için: 1 su bardağı un, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, ılık su. Pilav için: 1 adet tavuk, 1 adet havuç, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, kekik, fesleğen, karabiber, pul biber, 2 su bardağı pirinç 1 çay fincanı badem. HAZIRLANIŞI: Hamur için verilen malzemeyi yoğurup yumuşak bir beze elde edin. Bu bezeyi dinlenmesi için bir kenarda üzerini örterek bekletin. Tavuğu 5 su bardağı su, soğan, sarımsak, havuç, kekik, fesleğen, karabiber, pul biber, tuz ile beraber düdüklü tencerede 45 dakika pişirin. Tavuk pişince tencereden alıp suyu içindeki malzemelerle birlikte blendırdan geçirin. Bu su 4 su bardağı olmalı, eğer değilse 4 bardağa tamamlayın. Tuzlu suda beklettiğiniz pirinci kaynamakta olan bu suya salarak pilavınızı pişirin. Tavuğun deri ve kemiklerini ayırıp etlerini iyice didin. Dinlendirdiğiniz hamuru oklava ya da merdane yardımıyla un serperek açın. Fazla büyük olmayan ısıya dayanıklı cam kabınızı tereyağ ile iyice yağlayın. Haşlamak suretiyle kabuklarını çıkardığınız bademleri cam kabın içine yapıştırın kalan bademleri pilavınıza karıştırın. Açtığınız hamuru bu kaba serin ama hamur dışarı taşmalı. Bu hamurun içine bir kat pilav bir kat tavuk eti sırasıyla pilav ve eti dizin. Üst ve alt kısımda pilav olmalı. Dışarı taşan hamurla üzerini düzgünce örtün. 200 derecelik fırında üzeri ve dışı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapın. Yanında ayran ile doyurucu ve lezzetli bir mönü olacaktır. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT