53 yıldır vazgeçemediği alışkanlık

/ Kaynak: İHA
53 yıldır vazgeçemediği alışkanlık

YAŞAM Haberleri  / İHA

53 yıl boyunca kulağının arkasında mevsim çiçekleri ve bitkileri taşıyan Necdet Sökmen, görenlerin dikkatini çekiyor. İşte tüm detaylar...

53 yıl boyunca kulağının arkasında mevsim çiçekleri ve bitkileri taşıyan Necdet Sökmen, görenlerin dikkatini çekiyor. nbsp;14 yaşında başladığı bu alışkanlığını doğaya olan sevgisine bağlayan Sökmen, "Bugüne kadar tek bir doktor yüzü görmedim" dedi. İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Çakırbeyli köyünde ikamet eden ve renkli kişiliğiyle tanınan emekli Necdet Sökmen (67), doğaya olan sevgisi dolayısıyla 14 yaşından bu yana kulağının arkasında çiçekle geziyor. 53 yıl boyunca mevsime göre çiçek ve bitkileri kulağının arkasında taşıyan Sökmen, yöre halkı tarafından da "Çiçek Necdet" olarak anılıyor. Yıllar öncesi doğaya ve bitkiye olan merakıyla böyle bir alışkanlık kazandığını dile getiren Sökmen, "Çocuk yaşlarımda başladığım bu alışkanlığımı bugünlere kadar getirdim. Bir tek namaz kılarken çıkarıyorum. Aksi takdirde kulağımdan asla çıkarmam" diye konuştu. Yaz aylarında gül, papatya, karanfil ve lale gibi çiçekleri, sonbahar ve kış aylarında da çeşitli bitkilerin kulağının arkasında durduğunu söyleyen Sökmen, "Kulağımın arkasında bir bitki olmadığı zaman kendimi boş hissediyorum. Mutlak suretle sağ kulağımda bir çiçek ya da bitki olmalı. Namaz kılarken ve abdest alırken oradan alır cebime koyarım. Namazdan sonra tekrar cebimden alarak kulağıma takarım. Her mevsimin kendine has bir çiçeği ya da bitkisi vardır. Ben de o mevsimde hangi bitki ön planda ise onu kulağımın arkasına takarak günlük yaşamımı idame ettiririm. Şikayetçi değilim. Çevremdekiler de benim bu alışkanlığımı kabullendiler" ifadelerini kullandı.

GOL KRALI 'PELE NECDET'
Gençlik yıllarında Çakırbeylispor'da top koşturan Necdet Sökmen, 15 yıl amatör futbol kulüplerinde forma giydi. O yıllarda oynadığı karşılaşmalarda sürekli gol atmasıyla tanınan ve takım arkadaşları tarafından 'Pele' lakabı takılan Sökmen, her yıl oynadıkları karşılaşmalarda attığı gollerle gol krallığını yıllarca sürdürmüş. Sporu çok sevdiğini ifade eden Sökmen, "Bu yaşıma geldim bir tek doktor yüzü görmedim. Boş oturmayı asla sevmem. Halen gençlerle birlikte halı sahalarda maç yapmaktayım. Bugünkü sağlımı gençlik yıllarında oynadığım futbola borçluyum. İyi bir golcüydüm. İzmir Amatör Ligi beni tanırdı" dedi.


EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ
Gençlik yıllarında kulağının arkasındaki çiçekle eşini tanıyan hayat arkadaşı Naime Sökmen ise, "Eşimi kulağındaki bitki ve çiçeklerle tanıdım. Necdet'in renkli bir kişiliğe sahip olduğunu o zaman anlamıştım. Ne mutlu ki bugünlere kadar geldik. Eşimin bir kez bile biriyle kavga ettiğini görmedim. Kendiyle barışık bir yapıya sahip. Ben de onu bugüne kadar hep destekledim. Her zaman yanında oldum. Asla kulağındaki çiçeği sorun etmedim. Çünkü o bununla mutluydu. Ben de o mutluluğuna ortak oldum. nbsp;
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...