Sahte SGK denetçileri yakalandı

/ Kaynak: İHA
Sahte SGK denetçileri yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul'da kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı olarak tanıtan kişiler, çok sayıda iş yerini dolandırdı.

İstanbul'da kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı olarak tanıtan kişiler, çok sayıda iş yerini dolandırdı. Son olarak Küçükçekmece'de bir iş yerine giden dolandırıcılar, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İstanbul'da kendilerini SGK çalışanı olarak tanıtan Kenan S. ve Mehmet P. çok sayıda işyerini dolandırdı. Üzerlerinde SGK amblemi bulunan araçlar ve sahte evraklarla işyerlerine giden dolandırıcılar, işyeri sahiplerine 'kaçak işçi çalıştırdıkları' yönünde ihbar aldıklarını ve ceza keseceklerini söyleyerek işyeri sahiplerini ikna etti. Ellerinde bulunan sahte SGK işyeri denetim formlarını dolduran Kenan S. ve Mehmet P., işyeri sahiplerine ceza kesmemeleri için kendilerine bir miktar para vermelerini söyleyip, bu şekilde çok sayıda işyerini dolandırdı. nbsp;Son olarak Küçükçekmece Kanarya'da bulunan bir işyerine giden dolandırıcılar aynı yöntemle işyeri sahibinden para talep etti. Dolandırıcıların hareketlerinden şüphelenen işyeri sahibi ise durumu polise bildirdi. İhbarı alan Kanarya Polis Merkezi ekipleri, işyerine giderek zanlıları suçüstü yakaladı. İfadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülen şüpheliler, alınan ilk ifadenin ardından mahkemeye sevk edildi.
Bu şekilde piyasayı yüklü miktarda dolandıran şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...