Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte tarihi kongrenin ilk günü, Tam metin

/ Kaynak: İHA
İşte tarihi kongrenin ilk günü, Tam metin

SPOR Haberleri  / İHA

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında ilk gün tamamlandı. Fenerbahçe Kongresinde yaşananlar tam metin..

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında ilk gün tamamlandı. Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar'ın konuşma yaptığı toplantıda zaman zaman gergin, zaman zaman da esprili anlar yaşandı. Fenerbahçe Ülker Sports Arena'daki kongre için geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. 2010-2011 sezonunu şampiyonluk kupasının da getirildiği toplantıda, dört başkan adayından biri olan Hulusi Belgü'nün geçici ihraç kararı, iki kez oylanmasına rağmen kaldırılmadı. Böylelikle Belgü'nün başkan adaylığı düştü.Ardından Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu hakkındaki "kötü şöhret" iddiası oylandı. Genel Kurul, iddiayı oy birliğiyle reddetti ve böyle bu üç ismin adaylıklarına mani kalmadı.

ADAY OLDU, GERİ ÇEKTİ
Fenerbahçe Olağanüstü Kongresi'nin ilk gününün son bölümünde, kongrede başkanlığa aday olanlar söz alarak konuşmalar yaptı. Kongre sabahı başkanlığa aday olduğunu divan kuruluna bildiren ve ilk sözü alan Barış Aksen, demokratik ortamın yürütülmüş olması için aday olduğunu belirtti. Adayların birbiriyle atışmaları yerine birbirleriyle konuşmalarını isteyen Aksen, Mehmet Aydınlar'ın TFF başkanlığındaki uygulamalarını, siyasilerin 3 Temmuz sürecindeki tutumlarını eleştirerek, mevcut yönetimin de hatalarının olduğunu dile getirdi. Aksen, Hulusi Belgü oylamasına tepki olarak adaylığını geri çektiğini açıkladıktan sonra konuşmasını tamamladı.


YAMEN UZUN: "FENERBAHÇE'NİN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMEK İÇİN ADAY OLDUM"
Başkan adaylarından Yamen Uzun, Fenerbahçelilerin, Fenerbahçelilik duruşunu 3 Temmuz sürecinde gösterdiğini belirterek, durum tespiti yapmak istediğini söyledi. Fenerbahçe'nin yanlızlaştırıldığını, taraftarın kamplara bölündüğünü, mali durumunun bozuk olduğunu ve 15 yıldır aynı kişi tarafından yönetildiğini iddia eden Yamen Uzun, karamsar tabloyu düzeltmek gerektiğini söyledi. "Her iki seçilme ihtimali olan aday da Fenerbahçe'ye bu süreçte zararlar vermiştir" diyen Yamen Uzun, mali konulara bu dönemde değinmek istemediğini söyledi. Fenerbahçe'nin sahipsiz olmadığını ve kulüp içinde bu görevi yapacak birçok kişi olduğunu göstermek için aday olduğunu belirten Yamen Uzun, Fenerbahçe'de çok adaylı sürece katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.


MEHMET ALİ AYDINLAR: "BU KUPA FENERBAHÇE'NİNDİR"
Aziz Yıldırım'ın doğum gününü kutlayarak sözlerine başlayan başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar ise, yönetimin önünde bulunan kupanın Fenerbahçe'nin olduğunu ve hiç kimsenin Fenerbahçe'nin elinden alamayacağını söyledi. Mehmet Ali Aydınlar, "2010-11 sezonu şampiyonluk kupasının kimin olduğu soruluyor. Bu kupa tartışmasız Fenerbahçe'nin. Bu kupa anayasa teminatındadır. Bu kupayı hiç kimse Fenerbahçe Spor Kulübü'nden alamaz. Ben Fenerbahçe ve Cumhuriyet sevdalısı Mehmet Ali Aydınlar. Bu kürsüden kendim ve ekibim adına hep birlikte Fenerbahçe'yi Türkiye'nin en büyük kulübü haline getireceğimize, Fenerbahçemizin şeffaf bir kulüp olacağını sağlayacağımıza, Atatürk'ün kulübüne en parlak dönemlerini yaşatacağımıza, Fenerbahçe'yi her sıralamada Avrupa'nın en büyük 5 kulübünden birisi yapacağımıza, 3 büyük branşta her yıl çeyrek final ve yarı final oynayacak takımlar kuracağımıza, bu takımı bütün bileşenleri ile kucaklayacağımıza, sevgi ve huzur dolu bir Fenerbahçe oluşturacağımıza ve bu yolda mücadelemizi hep birlikte sonuna kadar omuz omuza sürdüreceğimize büyük Fenerbahçe'nin kongre üyeleri önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim" diye konuştu.


AZİZ YILDIRIM'DAN AYDINLAR'A TEŞEKKÜR VE ŞOK BİR İDDİA
Daha sonra kürsüye Başkan Aziz Yıldırım çıktı. Yıldırım, doğum gününü kutladığı ve "kupa fenerbahçe'nindir" dediği için Mehmet Ali Aydınlar'a teşekkür etti. Yıldırım, dün yönelttiği soruları da yineleyerek, Aydınlar'a Fenerbahçe'nin şike yapıp yapmadığını sordu. Yıldırım, "Dün Mehmet Ali Bey'e sordum. 2010/11 şampiyonu kimdir diye! Kendisi de söyledi. Gönül isterdi ki, federasyonda iken de bunu söyledi. Buna da şükür! Kupa Fenerbahçe'nin falan değil, şike yapmadan Fenerbahçe şampiyondur diyeceksin! Bunu hapishanede söyledik, mahkemede söyledik, Silivri'de söyledik, Metris'de söyledik" dedi. Aziz Yıldırım, kendisini mahkemeye veren Recep Özcan hakkında şok bir iddiada bulundu. Yıldırım, "Sayın Recep Özcan diye bir adam var, ben ve arkadaşlarım şike yapmışız, kötü şöhret sahibiyiz diye Fenerbahçe'yi mahkemeye verdiniz. Ayıp ya! Bu adam sizin içinizdendir. Bu adam Aziz Yılmaz'ın yanında büyümüştür. Ya bunlar rezil! Recep Özcan, mahkemeden davayı çekmek için 3 milyon dolar istedi. Öyle yok! Para vermeyeceğim dedim, gelsin konuşsun" dedi.


TARİHİ KONGREDEN KARELER- FOTO GALERİ
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...