Aziz Yıldırım 'Davayı çekmek için para istediler'

/ Kaynak: İHA
Aziz Yıldırım 'Davayı çekmek için para istediler'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, diğer başkan adaylarının elle tutulur vaadleri olmadığını söyledi.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında Fenerbahçe Kulübü Başkan adaylarından Aziz Yıldırım kongre üyelerine konuştu.
"KULÜBÜN 500 TRİLYONDAN FAZLA BORCU YOK"
Mehmet Ali Aydınlar'ın yaptığı konuşma sonrasında salondan ayrılmasını eleştirerek söze başlayan Aziz Yıldırım, "Şeffaflık nedir. SPK'ya bağlı bir kulübüz. Bu kurul her şeyi denetliyor. Denetleme kurulu da kulubü denetliyor. Nasıl bir şeffaflıktan söz ediliyor. Denetleme kurulunun yazdığı şeye başkan olarak müdahale edemezsinz. 1998'de başkan oldum. Aydınlar ilk başkan olduğumda kendisinden para istediğimi ve vermediğini söylüyor. O sene stat yapılacaktı. Sayın Ali Sen para toplamıştı, fakat yetmedi. Bankadan para alınacaktı, bunun iznini almak için başkan olarak genel kurula gittim. Yetki isteyerek bankadan kredi çektik. Ve stat şimdi orada duruyor. Ali Şen bana borçlar ödenir dedi. Siz köprü ödemeler yapacaksınız. Kendi cebinizden köprü ödeme yapıp, sonra geri alacaksınız. O dönemde çuvalın içerisinde bizzat para getirerek ödedim. Ama geri alamadım. Ali Şen o zaman ki zorlukları iyi bilir. Kulüp o dönemde artıda mıydı, ekside miydi? O dönemde 21 milyon dolar bir borç mirası vardı. Aldığım zaman Fenerbahçe'nin varlığı 5 ise, 75 borcu vardı. Hesaplarıma göre şuan da kulübün 463 trilyon borcu var. 500 diyelim düz hesap. 500'den yukarı bir şey çıkarsa ben ödeyeceğim. Ne çıkarsa ödemeye hazırım. Ortaya rakam atmak kolay. Türkiye'de kaç tane spor kulübünün böyle bir salonu var. Fenerbahçe benle ve arkadaşlarımla varlık sahibi olmuştur. Stadı var, salonu var, Topuk Yaylası var. Hepsini kulüp için yaptım. Siz ne yapacaksınız? 5 yıldızlı takım yapacağım demekle olmaz. Neyle yapacaksın kardeşim. Gel burada anlat. Yapılabilecek olsa ben yapardım" şeklinde konuştu.
"DAVAYI ÇEKMEK İÇİN PARA İSTEDİLER"
Mehmet Ali Adyınlar'ın dünkü basın toplantısında elle tutulur vaadlerde bulunmasını beklediğini vurgulayan Yıldırım, "Ortada hiçbir şey yok. Boşuna konuşuyorsunuz. Bu kongrenin tek amacı bir şahısın mahkemeye giderek, 'Fenerbahçe Başkanı kötü şöhret' demesi. Fenerbahçeyi mahkemeye taşıdınız. Ayıptır. Recep Özcan benden 3 milyon dolar para istedi davasını çekmek için. Ama ben olmaz dedim. Bizim Recep Özcan'a para teklif ettiğimiz iddia edildi. Fenerbahçeyi ne hallere getirdiniz. Ayıp" diye konuştu.
"ŞAMPİYONLAR LİGİ KARARI DAHA ÖNCE VERİLMİŞTİ"
Doğum günü için yapılan jeste teşekkür eden sarı-lacivertli kulübün Başkan Aziz Yıldırım, "Buradaki desteğinize çok teşekkür ediyoruz. Mehmet Ali Bey'e dün 2010-2011 şampiyonu kim diye sordum. Kendisi bizim olduğumuzu söyledi. Keşke Federasyon'dayken söyleseydi. Cevap vermesi gereken başka bir soru, bizim şike yapıp yapmadığımız. Biz yapmadığımızı her yerde söyledik. İlk günden beri. Bu bir şike davası değildir. Bu dava bitmiştir. UEFA, Federasyon'un Fenerbahçe ya da diğer kulüplerin şike yapmışlarsa şampiyonluklarını alacağını ve Avrupa'ya göndermeyeceğini söylemiş. Siz bizi neden almadınız. Mehmet Ali Bey gönderirsem ceza alırız diyor. UEFA ise gelseydiniz alırdık, federasyonunuz göndermedi dedi. Kulüpler ve şahıslar ayrılmadı. UEFA'dan gelen yazıyı 5 Ocak'ta internete koydurdu. UEFA, Türkiye'nin işine karışmayacağını söyledi. Bir toplantıda Fenerbahçe CAS davasını çekecek, UEFA ceza vermeyecek şekilde rapor düzenleyecek, müfettiş de rapor düzenleyecek denildi. Sonradan ne değişti? Neler oldu? Sonradan çözülecek mesele değildi. Karar daha önce verilmişti" ifadelerini kullandı.
"TÜM ÖDEMELERİMİZİ ZAMANINDA YAPIYORUZ"
Kulübün kendisine ait olduğu, her şeyin kendi istediği gibi olduğu söylentilerini hatırlatan Aziz Yıldırım, "Her şeyin istediğim gibi işlediği söyleniyor. Kurullarımız var. Şimdiye kadar kurullarımıza hiçbir müdahalede bulunmadım. Fenerbahçe-Galatasaray maçına başkan seçilirse geleceğini söylüyor Mehmet Ali Bey. Merak etmesin, gelemeyecek. 2015 kongresinde kim gelirse gelsin bütün ekipler hazır. Kulüp ve Futbol A.Ş. ayrılacak. Sadettin Saran, Aziz Yıldırım benden korkar diyor. Boyunun uzunluğundan söylüyor. Hergün beni anlatıyor, bana sallıyor. 2002 yılında bir futbolcuyu almaya beraber gittik. Fiyatı 500.000 dolardı. Sonra bir buçuk milyon dolara çıktı. Brezilya'ya gittiğimizde Türk bir menajer geldi. Olayın iç yüzünü anlattı. Türkiye'den ve Brezilya'dan menajerler bir milyon doları paylaşmışlar. Sonra kulübe giderek geri istedik. Aldım. Saran bana gidelim başkanım bizi burada döverler dedi. Bizimle beraber tüm hesaplar düzgün tutulmaya başlandı. Baliç transferi için bir ayda ödenmek üzere 9 milyon dolarlık çek gönderdik. Bursaspor'dan kabul edilmediği söylendi. Kulübün değil benim çekimi istediler. Baliç'i öyle aldık. Geldiğim zaman maaşlar zor ödeniyordu. Para yoktu. Ama şimdi Allah'a şükür bütün personelimize, amatör şubelerimize kadar zamanında ödüyoruz. Bizden sonra da devam eder inşallah" şeklinde konuştu.
"FENERBAHÇE'YE SAHİP ÇIKIN"
Çok olgun bir kongre gerçekleştirdiklerini dile getiren sarı-lacivertli kulübün Başkanı, "Fenerbahçe'ye hayırlı olmasını diliyorum. Bu kongre mahkemenin kararıyla yapıldı. Yoksa görev süremizin dolmasına bir buçuk yıl vardı. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Takımımıza bu akşam başarılar diliyorum. İstediğiniz adaya oy verin, ama Fenerbahçe'ye sahip çıkın" diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...