Mandela'nın filmi izleyiciyle buluşuyor

/ Kaynak: AA
Mandela'nın filmi izleyiciyle  buluşuyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Nelson Mandela'nın yaşamını anlatan 'Long Walk to Freedom-Özgürlüğe Uzun Yol', bu ayın sonunda Güney Afrika'da izleyiciyle buluşacak.

Efsanevi lider Mandela'yı Qunu'daki evinde ziyaret eden filmin yapımcısı Anant Singh, yaptığı açıklamada, Güney Afrika'da bu ayın sonunda gösterime girecek filmin daha sonra ABD ve diğer ülkelerde sanatseverlerle buluşacağını kaydetti. Singh'in, filmde Mandela'yı canlandıran oyuncu Idris Elba'nın fotoğrafını göstermesi üzerine Güney Afrika'nın eski lideri şaşırarak ''O ben miyim'' dedi. Efsanevi lider Mandela'nın ilham verici hayatına, çocukluğundan başkan seçildiği döneme kadar ışık tutan filmin senaryosuna William Nicholson imza atarken, yönetmenliğini Justin Chadwick yaptı. Oyuncu Idris Elba'nın efsanevi lideri, Naomie Harris'in Mandela'nın eşini oynadığı filmin dünya prömiyeri 5-15 Eylül tarihlerinde Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen ''38. Toronto Film Festivali''nde yapılmıştı. Akciğer enfeksiyonu nedeniyle 8 Haziran'da hastaneye kaldırılan ve 1 Eylül'de taburcu edilerek evine gönderilen Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Mandela, 18 Temmuz'da 95 yaşına girmişti. Güney Afrika'daki ırkçı beyaz rejime karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını demir parmaklıklar ardında geçiren ve ülkesine 5 yıl devlet başkanı olarak hizmet eden Mandela, devlet başkanlığının ardından doğduğu köy Qunu'da inzivaya çekilmiş, en son Güney Afrika'nın ev sahipliğini yaptığı
2010 Dünya Futbol Şampiyonası sırasında halka açık bir etkinliğe katılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...