Ceylanpınar'da eğitimcilerden eylem

/ Kaynak: DHA
Ceylanpınar'da eğitimcilerden eylem

YAŞAM Haberleri  / DHA

Suriye sınırındaki Şanlıurfa Ceylanpınar İlçesi'nde, eğitim sendikası temsilcileri, Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle eğitimin aksamasını protesto etti.

Suriye sınırındaki Şanlıurfa Ceylanpınar İlçesi'nde, eğitim sendikası temsilcileri, Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle eğitimin aksamasını protesto etti. nbsp;Ceylanpınar'da, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyesi 100 öğretmen öğle saatlerinde bir araya gelerek, Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle eğitimin aksadığı ileri sürüp eylem yaptı. Çatışmaların Ceylanpınar'da tedirginliğe neden olduğunu söyleyen eğitimciler adına konuşan Diyadin Özdemir, zaman zaman seken mermiler nedeniyle ilçede zorunlu olarak eğitime ara verildiğini kaydetti. Şu ana kadar ilçede sınırı aşan mermiler ile 5 kişinin öldüğünü hatırlatan Özdemir şunları söyledi: nbsp;"Yanı başımızda savaşın oluşturduğu dehşet ve güvensizlikten dolayı geceleri uyuyamamaktayız. Bugün Ceylanpınar'da tarafı olmadığımız bir savaşın ortasında kalmış durumdayız. Sınır ötesinde, ne zaman silah sesleri şiddetlenmişse o gün Ceylanpınar'da ya birilerinin evi yıkılmış ya birileri yaralanmış ya da öldürülmüştür. Ne yazık ki bizler elimiz kolumuz bağlı olarak bu korkunç kabusu iliklerimize kadar hissetmekteyiz. Avazımız olduğunca bağırmak, isyan etmek istiyoruz. Ama çaresizlik, ellerimizi adeta kelepçeliyor, ağzımızı bantlıyor ve kapatıyor, çığlıklarımızı boğuyor. Bu şartlarda, böyle bir psikolojiyle hiç kimseye eğitim veremezsiniz."
Eğitimciler alkışlarıyla destek verdiği açıklamanın ardından dağıldı.
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...