Habur'da kuyruk çilesi sürüyor

/ Kaynak: CHA
Habur'da kuyruk çilesi sürüyor

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda oluşan TIR kuyruğu devam ediyor.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda oluşan TIR kuyruğu devam ediyor. Kuyruk 40 kilometreden 25 kilometreye düşerken, günlerdir kuyrukta bekleyen şoförler hırsızlardan şikayet ederek, geceleri nöbet tutmak zorunda kaldıklarını söyledi. nbsp;Silopi'den Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda günlerdir yaşanan ve 40 kilometreye ulaşan TIR kuyruğu 25 kilometreye kadar düştü. Habur'un karşısındaki İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın yetersiz kalması ve Suriye'deki iç savaş nedeniyle firmaların Habur'a yönelmesi üzerine yaşanan kuyrukta günlerce bekleyen şoförler, bu duruma isyan etti.
Özellikle geceleri hırsızlık olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten şoförler, bu yüzden nöbet tutmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Cizre'den 7 gün önce kuyruğa girdiğini belirten şoför Serdar Başaran, hırsızlık olayları yaşandığını belirterek "Araçlarımızdaki yükler kıymetli. Gece gündüz aracımızın başından ayrılamıyoruz. Gece nöbet tutan arkadaşlarımız gündüz uyuyor. Bu kez diğer arkadaşlarımız nöbet tutuyor. Çok rezil ve perişan oluyoruz" dedi. nbsp;Hırsızlık olayları için hiçbir can güvenliklerinin olmadığını söyleyen Kadir Kurtoğlu, "Gece 2 ile 3 saatleri arasında adamlar resmen gelip senin kapını açıyor. Arabada sen varsın yoksun hiç umurunda değil. Sprey ile sizi uyutuyor. Arabanın içerisinde geziyor. Ne varsa alıp götürüyor. Para, telefon gibi değerli eşyalarımızı alıyor. Zaten kalktığınız zaman sizi tehdit ediyor" dedi.
Bu arada Şırnak İl Özel İdaresi'nin Habur'da 5 bin araçlık parkının yapımı sürüyor. Yaklaşık 14 milyon TL'ye mal olacak park tamamlandığında şoförler için dinlenme tesisi, konaklama, ihtiyaç bölümleri ve üst geçitleri ile modern bir yapıya kavuşacak.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...