Nihat Ergün, 'Değişimin gerisinde kalma lüksümüz yok'

/ Kaynak: AA
Nihat Ergün, 'Değişimin gerisinde kalma lüksümüz yok'

Politika Haberleri  / AA

Nihat Ergün, e-ticaretin, ticaret içerisindeki payının her geçen gün arttığını belirterek, bu değişimlerin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

İzmit'te bir AVM'nin açılış töreninde konuşan Ergün, ticaret mekanlarının anlayışının değiştiğini ifade ederek, açılışı yapılan merkezin bunun önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti. Dünyada herşeyin değiştiğini, bu değişime ayak uyduramayanların geri kalacağını ifade eden Ergün, "Bizim, ülke, toplum ve millet olarak bu değişimin gerisinde kalma lüksümüz yok. Hiç kimsenin yok. Atadan kalma usullerle siyaset, ticaret, sanayicilik yapılamayacağı gibi hiçbir şey yapılamaz" diye konuştu. Bakan Ergün, e- ticaretin, ticaret içerisindeki payının her geçen gün arttığına vurgu yaparak, "Yani sabit mekanlarda ticaret yapmak da artık yavaş yavaş geride kalmaya başladı. Tabii yine de ticarette sabit bir mekan lazım ama müşteriyle doğrudan doğruya tezgahtarınız artık muhatap olmuyor. Müşteriyle, malınız muhatap oluyor. Sanal ortam o kadar gelişiyor ki, adeta sanki müşteri sanal ortamda malınıza dokunuyor. Dokunma hissini bile elde edebileceği bilgisayar yazılımları oluyor. Buna ayak uyduramayanlar ticarette geri kalmazlar mı? Geride kalırlar. Onun için çok daha büyük değişimler olacak dünyada, oluyor da zaten. Bu değişimleri takip etmek lazım" ifadesini kullandı. Törende Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bestelenen "Dik dur eğilme, inananlar seninle" isimli marş seslendirildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, daha sonra AVM'nin açılış kurdelesini kesti. AVM'ye gezen Ergün, AK Parti Kocaeli Seçim Koordinasyon Merkezini de ziyaret etti.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...