İthalatta yeni dönem

İthalatta yeni dönem

Ekonomi Haberleri

Daha önce ihracatçı firmalar için uygulamaya konulan 'yerinde gümrükleme' sistemi, şimdi de ithalatçı firmalar için hayata geçiriliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "ticarette en kolay ve güvenilir ülke olma" hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini, bu konuda gümrük mevzuatında devrim niteliğinde yenilikleri hayata geçirdiklerini söyledi. Son olarak bu yılın başında Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği'ni çıkardıklarını ifade eden Yazıcı, böylece ihracatçı firmalara gümrük işlemlerinde kolaylık ve imtiyazların tanındığı uluslararası bir statü olan 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü'nün verildiğini anlattı. Bu statüye sahip firmaların "yerinde gümrükleme", "izinli gönderici" ve "ortak transit" uygulamalarının sağladığı avantajlara kavuştuğunu vurgulayan Yazıcı, "Yetkilendirilmiş yükümlü statüsü alan firmalar yerinde gümrükleme imkanına kavuşarak ürünlerinin gümrükleme işlemlerini gümrük sahası yerine kendi tesislerinde yapma imkanına kavuştular. Şimdi hazırladığımız yönetmelik taslağı ile ithalatta da yerinde gümrükleme işlemine geçilecek. Böylece gümrük işlemleri ithalatçı firmanın kendi tesislerinde yapılacak. İthal edilen eşya da iç gümrüğe getirilmeden doğrudan firmanın tesislerine sevk edilebilecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...