Reyhanlı esnafına 27.3 milyon lira desdek

/ Kaynak: AA
Reyhanlı esnafına 27.3 milyon lira desdek

YAŞAM Haberleri  / AA

Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs'ta meydana gelen bomabalı saldırılarda zarar gören 301 esnafa KOSGEB tarafından 27.3 milyon lira destek sağlandığı bildirildi.

Hatay KOSGEB Müdürü Seraceddin Özcan, Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Necmeddin Zaraoğlu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, 11 Mayıs'ta yaşanan üzücü olayın ardından esnafın toparlanması amacıyla hazırlanan kredi destekelerinin verilmeye başlandığını belirtti. Reyhanlı'daki saldırılarda iş yerleri zarar gören esnaftan 501'inin kredi desteği için başvuruda bulunduğunu ifade eden Özcan, şu bilgileri verdi: ''Kredi için başvuruda bulunanlardan kredileri onaylanan 301 esnafa 27.3 milyon lira kredi desteği sağlandı. Reyhanlı'da yaşanan saldırılar sonunda ilçemizin yeniden kalkınması için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Esnafımız için 100 bin liraya kadar verilen kredi ile ilçede canlılık yeniden başladı. Kredinin vadesi 36 ay olup, ilk 12 ayı ödemesiz, geri kalanı ise 3'er aylık eşit taksitler halinde ödemeli olacak. Kredinin faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak." Oda Başkanı Zaraoğlu da bombalı saldırıların ardından devletin ve hükümetin kendilerinin yanında olduğunu hissettirdiğini kaydetti. Zaraoğlu, bakanlıkların ilçenin yaralarının sarılmasında büyük gayretleri olduğununun altını çizerek, KOSGEB desteklerinin esnafın toparlanması için büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...