Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mustafa Destici, 'işçi buluşmaları'na katıldı

/ Kaynak: İHA
Mustafa Destici, 'işçi buluşmaları'na katıldı

Politika Haberleri  / İHA

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bundan sonra kimsenin baş örtüsüyle siyaset yapamayacağını söyledi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 'İşçi Buluşmaları'na katılan Destici, programdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) baş örtüleriyle girmesini değerlendiren Destici, partisinin de baş örtüsüne destek verdiğini söyledi. Bu zamana kadar baş örtüsünü konu alarak siyaset yapanların olduğunu belirten Destici, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz BBP olarak kurulduğumuz günden bu yana baş örtüsünün her alanda serbest bırakılmasını savunmuş ve bununla ilgili bedeller ödemiş bir siyasi partiyiz. Ben 1980 İhtilali olduğunda Ankara İmam Hatip Lisesi öğrencisiydim. O zaman o zulme maruz kalan kız arkadaşlarımızın neler yaşadıklarını, üzüntüden sınıfa girememelerini yaşamış birisiyim. Yine 1987 yılındaki baş örtüsü eylemlerinde fiili olarak liderlik yapmış kişilerden birisiyim. 28 Şubat süreci bu işin en acımasız ve zalim olan süreçlerinden birisiydi. Biliyorsunuz ikna odalarından tutun da kamu görevlerinde en kötü aşağılanma ve fişlenmeye kadar devam etti. Başörtülü vekillerimizi ben Genel Kurul'a girmeden ziyaret ettim. Kendilerine teşekkür ettim ve bu kararı vermeden önce de BBP olarak çağrıda yapmıştık. Bu işe inanan ve takmak isteyen vekillerimiz başörtülerini taksınlar ve kimseden korkmadan, çekinmeden Meclis'e girsinler diye kendilerinin yanlarında olduğunu söylemiştik. Bunun artık Türkiye'nin gündeminden tamamıyla çıkmasının bir yolu da bu demokratikleşme paketi adı altında açıklanan pakette. Özellikle, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları, yani orada daha ayrıntılı bir durum var. Silahlı Kuvvetlerde, milli savunma sanayisinde, işçi kadrosunda çalışan kardeşlerimize yönelik bu yasak devam ediyor. Ayrıca Silahlı Kuvvetlerde astsubay, subay dışındaki sivil memurlarda bu yasak devam ediyor. Bu yasağın kalkması lazım. Yine emniyet ve yargı mensupları için de yasağın kaldırılması lazım. Meclis'teki bu normalleşme ve orada sağduyulu davranan iktidardan ana muhalefetine, diğer partilere kadar anlayış gösteren ve Türkiye'nin normalleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah kimse baş örtüsü üzerinden siyaset yapmaz. Başörtünün TBMM'de serbest bırakılması, Türkiye'nin birlik ve beraberliği açısından önemlidir. Baş örtüsüne yıllarca karşı çıkanlar bunu Atatürk'ün laiklik ilkesine göre yaptılar ama özüne baktığımızda bu laikliğe de karşı çıkmaktır. Laiklik inanç özgürlüğü ise, baş örtüsüne karşı çıkanlar, ilkeye de karşı çıkmaktadırlar. Atatürk'ün hanımının da başı örtülüydü. Baş örtüsü Allah'ın emridir. Baş örtüsüyle Meclis'e giren hanım kardeşlerimizle görüştüğümde de onlar da Allah'ın emri olduğu için taktıklarını söyledi. Ben kendilerine milletim adına teşekkür ediyorum. Şimdi başörtülü milletvekili sayımız beş ama ilerleyen günlerde artacaktır."


"GENELKURMAY'DAN BİZ DE BİR ÖZÜR BEKLİYORUZ"
Genel Kurmay Başkanlığının Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) özür dilemesini de değerlendiren Destici, ''Bir yanlışlık yapılmış ise özür dilemek kadar doğal bir şey yoktur. Genelkurmay Başkanlığı burada kendine yakışanı yapmıştır. Biz BBP camiası ve rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olarak, 5 yıldır Genelkurmay Başkanlığından bir özür bekliyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinden sonraki gelişmelere baktığımız zaman, 7 ana nedenin Türk Silahlı Kuvvetler ve Genelkurmay Başkanlığının etrafında şekillendiğini görmekteyiz. Genelkurmay PKK'lardan, bölücülerden, ayrımcılardan özür dileyecek kadar demokratikleşmiş gördüğümüz kadarıyla. Herhalde Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinden ve bizden de özür dilecektir" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...