Katar'dan İsrail'e kınama geldi

/ Kaynak: AA
Katar'dan İsrail'e kınama geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Katar, İsrail'in, Doğu Kudüs'te bin 500 Yahudi yerleşim birimi inşası kararı almasını kınayarak, kararın, barış sürecine zarar verdiğini belirtti.

Katar resmi haber ajansında yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in genişleme kararını, ''uluslararası hukuka tamamen aykırı'' olarak nitelendirdi. ''İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında, yasalara aykırı bir coğrafi yerleşim planı dayatmaya çalışıyor'' denilen açıklamada, "Alınan karar, barış sürecini ve bu çerçevede sarfedilen uluslararası çabaları hiçe saymakta ve süreci zedelemektedir'' ifadesine yer verildi. Açıklamada yarıca, uluslararası topluma, İsrail'in genişleme planlarını durdurması için derhal harekete geçme çağrısında bulunuldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 30 Ekim'de, Doğu Kudüs'te 2 turistik tesis ve Ramet Şalomu yerleşim birimine bin 500 ek konut yapılmasını içeren projeyi onaylamıştı. Türkiye, Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamayla İsrail'in kararını, "şiddetle" kınamış, uluslararası toplumu gerekli adımları atmaya çağırmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...