Mısır İçişleri Bakanı'ndan Mursi taraflarına gözdağı

/ Kaynak: AA
Mısır İçişleri Bakanı'ndan Mursi taraflarına gözdağı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır İçişleri Bakanı, Mursi'nin yarın gerçekleşecek olan duruşmasının sabotaj ihtimaline ilişkin, 'Sabote etme girişimi olanlar kurtulamayacak' dedi.

Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 4 Kasım Pazartesi günü gerçekleşecek duruşmasının sabotaj ihtimaline ilişkin, "Duruşmayı sabote etme girişiminde bulunanların kurtuluşu olmayacak" dedi. El-Mısri el-Yevm gazetesine açıklamada bulunan İbrahim, "Güvenlik güçleri Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerinin uygulamayı düşündüğü her türlü plana karşılık verecektir. Duruşmayı sabote etme girişiminde bulunanların kurtuluşu olmayacaktır" ifadesini kullandı. Güvenlik güçlerinin duruşma günü ülkede asayişi sağlamak için bütün hazırlıkları tamamladığına işaret eden İbrahim, "yasal olmayan her türlü eyleme kararlılıkla ve tüm güçleriyle karşı koyacaklarını" kaydetti. nbsp;Mürşi ile birlikte "şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla yargılanacak 15 kişinin duruşmasında güvenliği sağlamak üzere ordu ve İçişleri Bakanlığına bağlı 5 bin asker ve polisin görev yapması bekleniyor. Duruşmanın yapılacağı Tora Hapishanesi yakınlarındaki Polis Akademisi binasına 5 kilometreden fazla yaklaşılmasına izin verilmeyeceği belirtiliyor. nbsp;


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...