Fenerbahçe'de tarihi gün, yeni başkan kim olacak

Fenerbahçe'de tarihi gün, yeni başkan kim olacak

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Kulübü'nün yeni başkanı bugün yapılacak seçim sonucu belli olacak.

Fenerbahçe Kulübü bugün tarihi bir gün daha yaşayacak. Sarı-Lacivertli Kulüp'ün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında ilk gün geride kalırken bugün başkanlık ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapılacak. Yönetimin ibrası, çeşitli konulardaki oylamalar ve başkan adaylarının konuşmalarıyla geçen ilk günün ardından bugünkü seçimde üç ismin yarışması kesinleşti: Mevcut başkan Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar ve Yamen Uzun. Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede üyeler bugün saat 10.00'dan itibaren 23 sandıkta oy kullanacak. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek ve sandıklar açılarak oy sayımına geçilecek. Bugün seçilecek başkan ve yönetim, olağan kongre tarihi olan 2015 yılının mayıs ayına kadar görev yapacak. Daha önce adaylıklarını açıklayan isimlerden Hulusi Belgü üyelikten ihraç kararı değişmediği, Barış Aksen ise çekildiği için bugün yarışamayacak. Diğer üç aday ise dün ilk sözlerini söylediler. Önce Yamen Uzun, ardından Mehmet Ali Aydınlar ve en son Aziz Yıldırım söz aldı. nbsp;


Yıldırım: Boş konuşuyorsun
Dün kongrede aynı zamanda doğum gününü kutlayan mevcut başkan Aziz Yıldırım, en büyük rakibi Mehmet Ali Aydınlar'a yüklenirken, "Fenerbahçe'ye beş yıldızı takacağım, Avrupa Kupası aldıracağım diyor. Neyle yapacaksın kardeş? Net bir şey söyle. Hep boş konuşuyorsun" ifadelerini kullandı. Kulübün mali durumundan da bahseden Yıldırım "Benim söylediğim rakamların üzerinde borç çıkarsa üstünü ben ödeyeceğim. Ben betondan anlıyorum bunu yaptım. Türkiye 'de kaç tane futbol takımının böyle salonu var? Bırakın muhalefeti, şunu bunu. Bir gün gelince iyi şeyler yaparsınız ama karalamayın. Fenerbahçe benimle beraber varlık sahibi olmuştur" dedi.


Aydınlar: Bu kupa Fener'in
Aziz Yıldırım'ın doğum gününü kutlayarak sözlerine başlayan Mehmet Ali Aydınlar ise kongrede yönetimin önünde bulunan 2010-2011 Süper Lig şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'nin olduğunu ve hiç kimsenin Fenerbahçe'nin elinden alamayacağını söyledi. Aydınlar ayrıca "Bu kürsüden kendim ve ekibim adına hep birlikte Fenerbahçe'yi Türkiye'nin en büyük kulübü haline getireceğimize, Fenerbahçe'yi her sıralamada Avrupa'nın en büyük 5 kulübünden birisi yapacağımıza, 3 büyük branşta her yıl çeyrek final ve yarı final oynayacak takımlar kuracağımıza, bu takımı bütün bileşenleri ile kucaklayacağımıza, sevgi ve huzur dolu bir Fenerbahçe oluşturacağımıza ve bu yolda mücadelemizi hep birlikte sonuna kadar omuz omuza sürdüreceğimize büyük Fenerbahçe'nin kongre üyeleri önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" ifadelerini kullandı.


Uzun: Tepki oyları bekliyorum
Diğer aday Yamen Uzun ise başkanlık yarışının Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar arasında geçeceğini söyledi. Uzun, "Bu kongrenin iki aday arasında geçeceği kesinleşmiştir. Her iki seçilme ihtimali olan aday da Fenerbahçe'ye bu süreçte zararlar vermiştir. Her iki başkan adayına da tepkili olan Fenerbahçelilerin oylarını bekliyorum" dedi.


Yıldırım: Özür dile!
Hulusi Belgü'nün ihracının kaldırılmaması üzerine Rahmi Eyüboğlu, yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil'e elini sallayarak sitemde bulundu. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, dışarı doğru yönelen Eyüboğlu'nun yanına gitti. İkili arasında gergin anlar yaşanırken Yıldırım, Eyüboğlu'na "Merçil'e yapılan hakareti kabul edemem içeri girip özür dileyeceksin" dedi. İkili yaklaşık 10 dakika konuşurken Rahmi Eyüboğlu daha sonra salondan ayrıldı.


Belgü: Yıldırım'a oy vermeyin
Genel kurul öncesi başkan adaylığını açıklayan, geçici ihraç cezası bulunan eski yönetici Hulusi Belgü'nün, ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebi reddedildi. Belgü'nün ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin oylanmasında tartışmalar yaşandı. Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük, ilk oylamanın ardından oyların birbirine yakın olduğunu belirterek, yeniden oylama yaptırmak zorunda kaldı. İhraç kararının kaldırılması yönündeki talebi reddedilen Hulusi Belgü, bugünkü seçime de katılamayacak.


'Oyum Aydınlar'a' nbsp;
Belgü, "Aziz Bey seçimlerde yarışmamı istemediği için, çıplak gözle dahi bakıldığında affıma yönelik verilmiş bir karar, tersine tescillendi. Kulübüme ve genel kurulumuzun saygınlığına olan sadakatim sebebiyle, verilen kararı saygıyla karşılıyorum. Hiçbir şekilde eleştiriye açık olmayan, yapıcı eleştiriyi hakaret olarak algılayan bir başkanın kişisel ve adaletten uzak takdiri ile yarınki yarıştan men edildim. Tüm seçmenlere ricada bulunmak isterim ki, demokrasiye oy vermek isterseniz, Aziz Yıldırım'a oy vermeyin" dedi. Belgü bugünkü seçimde Mehmet Ali Aydınlar'ı destekleyeceğini sözlerine ekledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...