İstanbul Fatih'te korkunç patlama, 1'i ağır 2 yaralı

İstanbul Fatih'te korkunç patlama, 1'i ağır 2 yaralı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstanbul'un Fatih ilçesinde meydana gelen patlamanın, mutfak tüpünün yolaçtığı gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtildi.

nbsp;Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, Fatih Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Karadeniz Caddesi Şule Sokak 6 numarada yer alan 4 katlı bir apartmanın bodrum katında, gece saat 01.30 sıralarında patlama meydana gelmişti. Celal O. İle annesi Necmiye O.'nun yaşadığı evde meydana gelen şiddetli patlamanın, mutfak tüpünün yolaçtığı gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtildi. Patlama sırasında evde oldukları öğrenilen Celal O ve annesi Necmiye O. yaralandı. Yaralılar, panik halinde sokağa fırlayan mahalle sakinleri tarafından çevre hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Hastamneye kaldırılan yaralılardan Celal O.'nun durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin ciddiyetini koruduğu öğrenildi. İki farklı mutfak tüplerinin yol açtığı patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Mahalle sakinleri, patlamanın şiddetiyle panik halinde sokağa dökülürken, çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Sokak üzerinde bulunan çok sayıda aracın da hasar gördüğü sokak, polis güçlerince yaya ve araç trafiğine şeritle kapatıldı. Bölgede görev yapan emniyet güçleri, patlamada terör boyutu olup olmadığını araştırmak için olay yerine bomba uzmanı ekip sevk etti. Uzmanların olay yerindeki bulgularında herhangi bir bomba türüne rastlanmadığı, ancak patlamaya 2 ayrı mutfak tüpünün yol açtığı kaydedildi. Öte yandan patlama sonrası bazı vatandaşların çocuklarını ve eşyalarını alarak evlerini terk ettiği gözlenirken, evi savaş alanına dönen Turgut Aslan adlı bir mahalle sakini, "Aniden büyük bir gürültüyle patlama sesi duyuldu. Ne olduğunu bilmiyorum. O sırada salonda uyuyordum. Evimiz bu hale geldi" dedi. Ambulansların olay yerine geç ulaştığını anlatan Metin Ülker adlı vatandaş ise, sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Serpil Alkan adlı çevre sakini de patlama nedeniyle çok korktuğunu anlatırken, "Büyük bir gürültü ile patlama oldu. Pilavcı olduğu söylenen şahıs evden çıkarıldığını gördüm. Patlamanın neden kaynaklandığını bilmiyorum" şeklinde açıklama yaptı. Diğer yandan hastane kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, yaralılardan Celal O.'nun durumunun ağır olduğu, Necmiye O.'nun ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis, olay ile ilgili başlattığı soruşturmayı geniş çaplı sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...