Sisi, 'Ordunun eli, devletin üzerinde olacak'

Sisi, 'Ordunun eli, devletin üzerinde olacak'

DÜNYA Haberleri

;Mısır Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi'ye ait ele geçirilen ses kaydında 'Ordunun eli, devletin üzerinde olacak' ifadeleri kullanıldı.

Mısır'da 3 Temmuz'da düzenlenen ve ülkenin özgür biçimde seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesiyle sonuçlanan darbenin lideri Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi'nin yeni bir ses kaydı daha ortaya çıktı. Ses kaydında, Sisi şu ifadeleri kullanıyor: Ordunun ülke yönetiminde büyük rolü var. Yeni dönemde bu rol 10 yıl daha devam edecektir. Devleti kim yönetecek olursa olsun, ordunun eli devletin üzerinde olacaktır. Orduda kararlar büyük bir titizlikle alınır. Mısır'ın içinde bulunduğu bu gevşeklik halinde kararlar tek bir kişinin eline bırakılamaz. Muhammed Mursi'nin ise yarın ilk kez mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Duruşma sırasında çıkabilecek çatışmalar nedeniyle Mısır güvenlik birimleri alarma geçti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...